Mam pytanie do użytkowników forum. Czy ktoś się spotkał z wersją wall switch ale wyposażoną w repeater/wzmacniacz sygnału zigbee? Przeszukałem ogromną ilość wątków i produktów i nie mogę znaleźć włącznika który pełni tą funkcję. Obecne włączniki mogą mieć linie N, ale jej nie potrzebują w związku z tym nie mogą być repeaterami. Może wiecie o jakimś który takie funkcje ma? Było by to ogromne ułatwienie w budowie sieci i nie trzeba by było korzystać z repeaterów USB lub podobnych. Kostki do puszkowe mam, ale zawsze łatwiej by było mieć gotowe włączniki.
Znalazłem na ALI takie coś, ale nie pasuje do standardowej puszki
To co napisałeś ma jakieś źródło, czy sam wykoncypowałeś?
Wszystkie urządzenia nie na baterie, które posiadam mają repeater - choć nigdzie nie jest to napisane wprost.
Czy jest wspierane możesz sprawdzić na
Pytanie było, czy ktoś wie lub zna. Jak wiesz lub znasz taki wall switch to wrzuć linka. Odpowiadając na twoje niezbyt uprzejme pytanie to trudno mówić o wykoncypowaniu czegokolwiek w formacie pytania o sprzęt. Ale ok odpowiem. Wszystkie znalezione przeze mnie wall switche do gniazdek okrągłych mają obecnie funkcje with neutral i without neutral. Co oznacza że nie będą repeaterami ponieważ nie mają stałego podłączenia do zasilania więc producenci wyłączają tą opcję. Oprócz znalezionych przeze mnie przykładów szukam innych i takie właśnie było pytanie. Pozdrawiam.
Wykoncypowałeś
Jeśli nie miały by zasilania to nie działałyby w ogóle.
Zasilają się ciągle przez “żarówkę” a prąd jest tak mały, że nie wywołuje ich świecenia.
Jeśli źródło światła jest małej mocy to dodaje się kondensator.
Jeśli zasilanie jest sieciowe to graniczy z pewnością, że jest repeaterem.
Daj przykład takiego urządzenia. Nie musi być wall switch który działa bez przewodu neutralnego i jest repeaterem. Pokażesz mi co ty sobie wykoncypowałes . Może to jakaś nowa forma elektroniki. Z przyjemnością się doszkole.
Jasne. W przypadku braku argumentów to rozsądne. Można być również choć nieco bardziej uprzejmym. Tak czy siak mam nadzieję że forumowicze mają w swoich Smart domach, element o który pytam i ktoś coś podpowie. Temat nadal nierozwiązany.
Zwracam honor.
Większość bez N nie ma tej funkcji, z N większość ma.
To wnioskowanie nie jest jednak do końca prawdziwe. Technicznie jest to możliwe (moje ściemniacze są bez N), ale dlaczego producent nie daje takie funkcji nie wiadomo.