WallPanel + MQTT problemy z publikacją stanu sensorów

Witam, mam problem z aplikacją WallPanel a konkretnie z zawieszaniem się tej aplikacji po godzinie. Z tego co zaobserwowałem przyczyną złego działania jest publikacja stanu sensorów tabletu po MQTT (po wyłączeniu tej opcji aplikacja działa poprawnie). Wybudzanie tabletu poprzez API i czujnik ruchu działa tak jak należy i nie powoduje zawieszania się.

Problem występuje na wersji wallpanel_0.9.5.9 oraz wallpanel_0.9.6.0.
Do tabletu wgrany mam LineageOs v.19.1 z Androidem 12

Czy ktoś wie jak rozwiązać tą usterkę ? Zależy mi żeby monitorować stan baterii w tablecie aby włączać jego ładowanie - co na chwilę obecną nie jest możliwe z WallPanelu powodując błędy w działaniu apki. Ewentualnie czy jest jakiś program na androida który działając w tle jest w stanie wysłać do MQTT HA stan baterii tabletu ?

Mówisz o tym?

przecież rozwój tej aplikacji został porzucony z rok temu

Musi być MQTT?
Jeśli nie, możesz spróbowac tak
https://forum.arturhome.pl/tag/fully-kiosk-browser
+
ewentualnie to

tu masz opis na amazonowego tableta Fire, pod Androidem będzie chyba prościej (oprócz instalacji w dość normalny sposób reszta raczej analogicznie)

edit: aktualna wersja ma wsparcie MQTT (ale nie testowałem)

Zainstalowałem Full Kiosk Browser. Jak się okazuje działa MQTT - stan baterii i inne wartości z urządzenia są na bieżąco wysyłane. Jest również możliwość sterowania poprzez API - z poziomu node red wybudzam tablet następującą komendą: IPURZĄDZENIA:2323//?cmd=screenOn&password=HASŁO

Dziękuję za pomoc :slight_smile: