Nie. wmbus i tak dekoduje tylko jedno pole na driver. Po prostu na chwilę obecną nie mam driver’a z tym polem co Twój licznik. Jest to pole/adres 0x0C06
Na dniach powinna wyjść nowa wersja komponentu z wsparciem wielu sensorów dla pojedynczego miernika (np RSSI + LQI + woda_m3). Wraz z nią zmieni się format YAML’a!!
edit:
Spróbuj wersje 2.0.5
Powinno działać (pamiętaj o nowym formacie YAMLa).
Od teraz kwestie związane z komponentem w wersji 2.x należy kierować tam (choć sugeruję tworzenie oddzielnych wątków w razie problemów - łatwiej jest moderacyjnie łączyć wątki gdyby dublowały temat niż z jednego zawierającego “mydło i powidło” wydzielić jakąkolwiek sensowną dyskusję do osobnego specjalizowanego wątku!)
Tutaj niech pozostaną kwestie związane tylko z wersjami starszymi do 1.5.x włącznie.
Generalnie jest potrzeba klasyfikacji problemów i wydzielenia sensownych osobnych wątków, bo wygrzebanie sensownych informacji z tasiemca powyżej staje się coraz trudniejsze…
Nie zamykam tego wątku tylko ze względu na konieczność przynajmniej czasowego utrzymania wsparcia dla starszych wersji komponentu.
Mam Wemosa, mam nakładkę Apator 16-2 (kupiłem używkę za 45zł). Mam CC1101 (868 MHz). Za Chiny nie mogę tego uruchomić. Pany - co mam tam wgrać?
Nie używam ESPHome tylko kodzik w PlatformIO. Dalej chce wysyłać dane do HA po MQTT. Resztę ogarnę jak tylko ruszy komunikacja z Apatorem.
Ale to ty masz sprzęt, ty go razem łączysz, wiesz co chcesz osiągnąć, gdzie wysyłać wyniki itp. Nikt z nas nie ma szklanej kuli. Poczytaj stronę ESPHome i poskładaj YAMLa z klocków.
Jeśli nie odpowiada Ci pomoc autora rozwiązania (tak @_Szczepan to githubowy SzczepanLeon), to nie wiem gdzie indziej chcesz jej szukać?
To nie jest projekt, w którym wsady są uniwersalne (miałem zamiar przygotować takie dla jakiegoś referencyjnego projektu, ale skoro takie masz podejście jako użytkownik wkładam ten pomysł do “zamrażarki”, bo i tak nie da się stworzyć gotowca z sensorami).
Bez szklanej kuli nie zgadniemy jaki masz sprzęt i jak go połączyłeś (nie mówię nawet o liczniku, który chcesz podsłuchiwać).
Nie ma gwarancji działania - jest zbyt wiele zmiennych.