angler
(Cezary.K)
28 Styczeń 2024 18:46
7
Zachęcam do głosowania:
Many doorbells and cameras support two-way-audio to talk back to the camera. 📹 🚪 📞 Unfortunately, Home Assistant is unable to capture the microphone to transfer voice. 🎙 Even if users can integrate the dorrbell or camera, they still have to use...
Reading time: 6 mins 🕑
Witamy na forum. Funkcjonalność two-way-audio w HA to trudny do realizacji temat.
Dlatego zachęcam wszystkich, którzy chcieli by aby w tej kwestii było normalnie, do głosowania pod tym linkiem:
A wracając do rozwiązań na ten moment:
Wykorzystanie w poradniku YT projektu go2rtc:
Dla posiadaczy sprzętu z protokołem SIP:
Nie zgłębiałem bardziej tematu, czekam na jakieś natywne rozwiązanie. Dlatego jeszcze raz proszę o głosowanie za wprowadzeniem funkcjonalności 2way audio.
Osobiście używam Dahua i prawie wszystko co sobie wymarzyłeś jest do zrealizowania z wyjątkiem rozmowy dwykierunkowej w HA. Ale nie widzę takiej konieczności skoro rozwiązania producenta działają, a integracja z HA tylko poszerza możliwości.
Nie mam porównania z innymi rozwiązaniami…
Regarding this third party integration: GitHub - rroller/dahua: Dahua Camera and Doorbell Home Assistant Integration Is this integration compatible with the DHI-NVR5208-8P-4KS2 eight channel NVR? Can I get smart motion events, camera streams and...
Reading time: 15 mins 🕑
1 polubienie