Hantle
(Hantle)
14 Listopad 2020 22:42
1
Hej szukam włącznika dwukanałowego na zigbee z routerem i aby można było obsłużyć w HA
Znalazłem taki:
https://allegro.pl/oferta/pilot-wlacznik-dotykowy-2-kanalowy-zigbee-tuya-9224271151
Tu jest napisane że obsługuje HA
Hejdom.pl - Twój Smart Home nie za miliony!
A jeżeli powiem Ci, że koszt instalacji Smart Home jest niewiele wyższy od standardowych rozwiązań... Wtedy robi się bardzo ciekawie, prawda?
Smart Home to nasza pasja! Śledzimy nowinki, testujemy i...
Ale na tej liście go nie ma:
Database of Zigbee devices compatible with ZHA, Tasmota, Zigbee2MQTT, deCONZ, ZiGate and ioBroker
Może ktoś ma już na stanie i działa na pewno w HA ?
artpc
(artur)
15 Listopad 2020 01:15
2
Do przełącznik zigbe tuya musisz mieć bramkę tuya to ona obsługuje przełącznik,czujniki itd i to ona musi współpracować z HA
Michał
(Michał Siemiński)
15 Listopad 2020 07:51
3
W artykule Grześka jest informacja, że działa również przez Zigbee2MQTT.
To jest włącznik na baterie więc nie będzie działał jako router.
Ten powinien spełnić Twoje wymagania.
1 polubienie
macek
15 Listopad 2020 08:46
4
Strona Database of Zigbee devices compatible with ZHA, Tasmota, Zigbee2MQTT, deCONZ, ZiGate and ioBroker to bardziej agregacja informacji o urządzeniach Zigbee.
Wszystkie urządzenia wspierane przez Zigbee2MQTT są na oficjalnej stronie projektu Supported devices .
Na przykład taki:
Hejdom.pl - Twój Smart Home nie za miliony!
A jeżeli powiem Ci, że koszt instalacji Smart Home jest niewiele wyższy od standardowych rozwiązań... Wtedy robi się bardzo ciekawie, prawda?
Smart Home to nasza pasja! Śledzimy nowinki, testujemy i...
Hantle
(Hantle)
16 Listopad 2020 07:29
5
Zapomniałem dopisać mam CC2531zigbee2mqtt (nie chchaiłem aby informacje przechodziły przez zewnętrzne serwery).
I chciałbym aby włącznik był routerem i współgrał z tym urządzeniem.
Czyli ten będziecie routerem i działał w HA:
Michał
(Michał Siemiński)
16 Listopad 2020 09:01
7
Tak. Tutaj masz wszystko dokładnie opisane.