Hej,
czy ktoś jest w stanie opisać sposób zmiany ikony na customową (najlepiej svg)? Męczę się od jakiegoś czasu z entity_picture, ale nic nie wychodzi. Korzystam z button-card.
Nie znam tematu (jak dotąd nigdy nie brakło mi stylistycznie pasującej ikony wykorzystując hass: + mdi: + si: - nawet z fotntawesome nie korzystam :P)
ale mignęło mi coś takiego- to tak a propos .svg
plik account-circle.svg
jest wrzucony sambą do \\TEST_HA\config\www\assets
encję sobie podmieniłem na własną, żeby sprawdzić czy to działa
zgaszone:
zapalone:
gdybyś chciał użyć loadera to wtedy oczywiście defaultowo jest inny katalog
a używa się to (teoretycznie) tak icon: file:account-circle ale nie mam weny na eksperyment
Szopenie, jesteś wielki, dzięki za pomoc
A z loaderem jest jakiś problem z czytaniem ikon svg. Zrobiłem tak, jak napisałeś i nie zadziałało. Wczytuje się jedynie domyślna ikona ze znakiem zapytania. Chcę wykorzystać animowane ikony, może dlatego.
Ikona ze znakiem zapytania w loaderze się wyświetla przy skopanej konfiguracji
możliwe, że przestrzeń nazw file wywołuje jakiś konflikt (można zmienić choćby na blablabla w konfiguracji loadera, ale nie mam siły testować czegoś do czego nie widzę zastosowania u siebie (ikonę w .svg też musiałem specjalnie skombinować to akurat nie było trudne bo zassałem sobie z materialdesignicons, ale one są akurat dostępne systemowo, to sens zerowy).
W przykładzie użycia jest nazwa pliku bez rozszerzenia (bo jakoby tak ma to działać, ale jak mówiłem nie testowałem), prawdopodobnie wymagany restart HA po uploadzie ikon.