WLED ESPHome i LEDy 24V jak to ogarnąć?

Do HA potrzebuję podpiąć LEDy adresowalne i już mnie głowa boli.

Najlepsze wyjście to chyba WLED, bo po zigbee jeszcze nie widziałem kontrolerów do taśm adresowalnych

A jak WLED to od razu przychodzi na myśl ESP32 i tu się zaczyna zabawa. Potrzebuję dwóch układów 10m i 11m z taśmami najlepiej WS2814 60LED/m. Nie chcę się wstrzykiwać co 2 metry z prądem no i 40A to nie są żarty (pewnie zasilacz 200-250W będzie potrzebny)

Dlatego naturalnie pomyślałem o bezpieczniejszych 24V, gdzie też wstrzykiwanie prądu na 11m pewnie wystarczy zrobić raz albo dwa i BTF-LIGHTING akurat sprzedaje WS2814 24V

Skoro jest zasilacz to potrzebny jest:

• step-down 24V → 5V (zasilacz → ESP)
  • Level shifter, bo przy 10m taśmy to 3.3V z ESP dla Data nie da rady, aczkolwiek pewnie repeater nie będzie jeszcze potrzebny
  • żeby było na porządnie to conajmniej trzeba dorzucić 1000 µF kondensator (najlepiej przy każdym wstrzyknięciu, ale to już chyba puryzm?) i rezystor na DATA
  • dioda Schottkiego też byłaby nie głupi pomysłem
  • no i nie wyobrażam sobie żeby taśma (plus nie zapomnijmy o nie 100% sprawności zasilacza) w iddle zżerało pewnie 4-6W 24h/7. Przydałoby się więc dodać między ESP32 i zasilanie paska LED PMOS + NMOS, żeby wyłączać sprawnie zasilanie diód którę “świecąc na czarno pobierają prąd”. No i MOSFET to raczej lepsze rozwiązanie niż przekaźnik w tym wypadku.

No i jeszcze przydałoby się to wszystko zapakować w kompaktową wentylowaną obudowę i ładnie ze sobą połączyć, ale nie chce mi się robić płytek PCB i nie mam drukarki 3D.

Czy to co napisałem ma sens? Za dużo przy tym roboty, więc na pewno są już gotowe kontrolery z ESP32 które spełniają te założenia? Słyszałem o QuinLED-Dig-Uno ale nie widzę u nas tego do kupienia a kupno za 30$ i sprowadzanie z USA mi się nie uśmiecha.
Są jakieś ciekawe inne sterowniki u nas lub z ali dostępne które spełniają powyższe wymagania a zwłaszcza mają już w sobie step-down, Level shifter i jakieś odcinanie prądu LEDom w iddle?