Przy obrazku powyzej to byla wylaczona tak
z drugim tematem, jak klima ma dostep do neta do w HA jest niedostepna, jak sie jej dostep do neta zabiera to klima w HA sie pojawia
Przy obrazku powyzej to byla wylaczona tak
z drugim tematem, jak klima ma dostep do neta do w HA jest niedostepna, jak sie jej dostep do neta zabiera to klima w HA sie pojawia
Czyli co? odcinasz ją na firewallu czy jak? wysłów się tak by ktokolwiek inny mógł to zrozumieć.
Może twój Kaisai tak ma, ale mi się w to nie chce wierzyć.
Przydzieliłeś klimie niezmienne IP?
wyłączam NAT dla adresu IP klimy (który jest przypisywany na stale przez serwer DHCP w routerze)
to jest dwuobwodowa pompa ciepła, więc ma 3 termostaty (po jednym na obwód i jeden dla bufora)
zwykłą klima ma jeden termostat i to powinno wystarczyć zarówno do chłodzenia jak i grzania
jestem za głupi by zrozumieć co z tym robisz
patrze że Ty masz zupełnie inna wersje Midea
Ty masz v0.3.22
a moja ma v0.6.5
Bo to jest komponent pierwotnego autora, kilka miesięcy nie było żadnych aktualizacji i dzięki Tobie się dowiedziałem dlaczego ich nie ma.
Ale nie mam czasu by w tym grzebać - skoro działa to póki co nie ruszam.
(w tej kwestii sądzę, że szukasz dziury w całym, ale jeśli będę miał czas na zabawę, to zaktualizuję do wersji bieżącej, z czym będzie na 100% sporo roboty, bo repo jest inne i w kościach wyczuwam, że to może być instalacja od nowa)
Jeśli chcesz mieć taką samą wersję jak ja to cofnij sobie do v0.3.23 (różnica w numerze, ale wiem że się nie różni od v0.3.22 poza faktem, że się da zainstalować)
Moim zdaniem wystarczy wybrać encję - nie musisz obszaru i urządzenia (bo ta encja i tak jest składnikiem urządzenia).