Witam wszystkich,
mój stary CC2531 padł podmieniłem na CC 2652p. Sieć ruszyła, większość urządzeń działa poprawnie, niestety kilka wypadło i tutaj zaczyna się problem gdyż nowy koordynator nie wchodzi w tryb parowania ( sam cc2652p jest sprawny bo na czystej instalacji działa bez problemu). czy ktoś może podpowiedzieć w jaki sposób moge usunąć i zainstalować od nowa cały dodatek Zigbee2MQTT tak żeby można było od nowa sparować wszystkie urządzenia bez utraty automatyzacji? Próbowałem według instrukcji Supported Adapters | Zigbee2MQTT ale nie mogę uruchomić dodatku.
dzieki za zainteresowanie tematem, zainstalowałem wszystko od nowa, dużo roboty ale jakoś to ogarnąłem. Jeśli chodzi o problem z parowaniem to jak zamieniłem koordynatory ( zgodnie z dokumentacją) to jakieś 80% urządzeń działało bez problemu, ale chcąc sparować pozostałe 20% okazało się że włączenie trybu parowania powodowało zawieszanie CC2652.Dopiero restart przywracał funkcjonalność. Walczyłem z tematem 2 dni i cały czas w miejscu. W końcu zrobiłem nową instalkę HA, zainstalowałem od nowa MQTT, i parowanie wszystkich urządzeń.