Wyoming a home assistant

Cześć. Dluuugo już kombinuje z Raspberry pi3, karta respeaker 2mic HAT. Kiedyś udało się (jako tako”po japońsku) to podpinać z ha. Niestety z powodu opóźnienia 30 sekund odpuściłem. Po miesiącu wróciłem i w asystencie ha z usługą Google stt,osiągnąłem 3csekundy. Wynik super. Postanowiłem wrócić do projektu Raspberry pi3, karta respeaker 2mic HAT i znów zaczęły się problemy z połączeniem stabilnym Raspberry pi3 z ha. Głównie mikrofon. Nie chce pisać elaboratów dlatego maksymalnie w skrócie. znów wracam do tematu. Zainstalowałem rasperry OS bookworm z 2024 roku (ostatni) instalacja wyoming przebiega prawie bez problemu. zgodnie z wyoming-satellite/docs/tutorial_2mic.md at master · rhasspy/wyoming-satellite · GitHub. wszystko przebiega zgodnie z tutorialem do czasu użycia komend: cd wyoming-satellite/
script/run
–name ‘my satellite’
–uri ‘tcp://0.0.0.0:10700’
–mic-command ‘arecord -r 16000 -c 1 -f S16_LE -t raw’
–snd-command ‘aplay -r 22050 -c 1 -f S16_LE -t raw’ sprawdziłem karetę i adresy pasują i karta wydaje dzwieki . w trakcie wgrywania tego polecenia terminal( właściwie nie terminal tylko wykonywanie polecenia) się zawiesza i wisi na ping… po uruchomieniu w HA (sattelite) przechodzi do jakby uruchamiania karty i tak zostaje. p[o 15 minutach wyłaczam bo nie ma sensu dalej czekać. Aha. jak dodaję sattelite do HA w trakcie konfiguracji głośnik wydaje dżwięk i asystent przemawia głosem. na tym koniec. próbowałem skorzystać z tego: Creating a Wyoming Satellite with a Raspberry Pi - Home Assistant Guide

No i ?

Jakieś linki? może konfiguracja? cokolwiek, szklana kula jest za słaba.

Do jakiego projektu?

Dobrze wiedzieć. Może za miesiąc będzie lepiej, współczujemy.