EDIT:
Nie wiem co się dzieję, ale znowu mam problem z dwoma przyciskami. Nie wysyła nic poza NULL w payload.
Ktoś używa tych przycisków i może coś podpowiedzieć?
Nie macie problemów z przyciskiem Xiaomi WXKG01LM? Chyba po ostatniej aktualizacji Z2M coś się porobiło z pojedynczym kliknięciem. Pojedyncze kliknięcie w NR wygląda tak (działa jak long):
Witam. Mam ten sam problem. Dokupilem juz nawet inny przycisk aQara a i tak nie dziala. Mam entity: temperatury, bateri,power outage count, napiecia i linquaity i to wszystko. Ktos moze pomóc?
The device is connected through a router which cannot deal with Xiaomi devices. This is known to happen devices from: Centralite, General Electric, Iris, Ledvance, Legrand, OSRAM, Sylvania, SmartThings, Securifi. A possible solution is to connect the device directly to the central coordinator by pushing the reset button while being physically close to it.
szbko i sprawnie zintegrowało niestety nadal nie mam odpowiedniego entity. Czy zna ktos fajny przycisk ktory bedzie działał w node red? Dodam Ze z przyciskiem aqara i xiaomi wystepuje ten sam bład
Wymaga była/jest zmiany na: legacy: false
Po restarcie Z2M zamiast (starego “formatu”) będzie nowy action
Kiedy to się zmieniło, nie mam pojęcia (wydaje mi się, że w 2024)
/
(WXKG01LM)