Xtend Tuya - rozszerzenie integracji Tuya

Celem tej niestandardowej integracji jest dodanie brakujących encji/atrybutów, urządzeń Tuya do HA.

Przykład (to samo gniazdo)
W oficjalnej integracji Tuya:

Tuya Local:

Xtend Tuya: ( z Tuya)

:information_source: Xtend Tuya nie powiela encji, jedynie dodaje te które nie są wspierane/ dostępne przez Tuya

3 polubienia

Kurczę walczę z tą integracją ale mam problem, więc proszę o pomoc. Założyłem konto na Tuya Developer Platform (już kilka lat temu), ale teraz stworzyem Cloud Project w/g opisu w repo. I niestety mam bład:

Niepowodzenie; próba ponownej konfiguracji: Authentication failed. Please re-authenticate the Tuya integration

to mi się pokazuje w logach:

Rejestrator: custom_components.xtend_tuya
Źródło: custom_components/xtend_tuya/multi_manager/tuya_iot/init.py:202
integracja: Xtend Tuya (dokumentacja, Problemy)
Pierwsze zdarzenie: 10 listopada 2025 13:50:34 (13 zdarzenia)
Ostatnio zalogowany: 11:41:23
Error validating the NON-USER api: {‘code’: 28841002, ‘msg’: ‘No permissions. Your subscription to cloud development plan has expired.’, ‘success’: False, ‘t’: 1762857216387, ‘tid’: ‘e13788c1bee911f0a25e9ed280a40f39’}

Domyślam się że muszę jakoś odnowić ‘cloud development plan’ ale nie wiem kompletnie jak to zrobić, mimo że próbowałem. Może ktoś wie jak to zrobić?
Grzegorz

Załóż drugie, świeże konto i na nim eksperymentuj, Tuya wprowadzała tyle radykalnych zmian w kontach deweloperskich, że przyczyną może być nawet stare konto + nowy projekt.

Jednak się udało, tu jest sposób:
https://github.com/azerty9971/xtend_tuya/blob/main/docs/renew_cloud_credentials.md

Co ciekawe próbując rozwiązać problem samemu zrobiłem to samo co jest w tej instrukcji, tylko nie domyśliłem się że trzeba odczekać i zrestartować HA. :slight_smile:

2 polubienia