Witam. Posiadam kamerę yi 1080p które obecnie jest podłączona z google home i pokazuje mi obraz na nest hub. Chciałbym wgrać oprogramowanie na kamerę w celu połączenia się z home assistant (yi-hack-MStar). Czy po zmianie softu, nadal będę mógł korzystać z kamery przez nest home?
Nie wiem jak inni ale ja nie mam doświadczenia z tą kamerą więc ciężko mi wyrokować. Musisz poczytać o tym oprogramowaniu i zobaczyć czy na liście funkcjonalności jest wsparcie dla nest home. Druga sprawa to zastanów się czy potrzebujesz nest home gdy będziesz miał HA.
Witam wszystkich, to mój pierwszy post
Ostatnio zakupiłem te kamerki przez Ali z Hiszpanii. Zadziałało flashowanie softem GitHub - roleoroleo/yi-hack-Allwinner: Custom firmware for Yi 1080p camera based on Allwinner platform
Inne haki z Githuba nie zadziałały.
Po zmianie softu działa i z HA, i z fabryczną aplikacją, więc pewnie z nest hub nic się nie zmieni.
Świetnie. dzięki za informacje bo sam się rozglądam za kamerami dla siebie to i na to popatrzę.
Dzięki wielkie za informacje.
Wyszły po cca 60 zł. Chodzą bez najmniejszych problemów i obraz b. dobry.
Dzięki popatrzę na to.
A czy udało się komuś nagrywać filmy na zewnętrznym FTP? oczywiście po zmianie na yi-hack-Allwinner wchodze do zakładki Motion Events wpisuje dane FTPa i nic się nie zapisuje, tylko na karcie SD
hej, czy używając Home assistant da radę nagrywać strumień z tej kamerki, czyli configi:
stream:
camera:
…