Zrobię tak, że wezmę na warsztar E27 i sprawdzę co i jak jak będzie nieciekawie to resztę żarówek oddam
Coraz częściej spotykam układy Realtek zamiast ESP w sprzętach IoT pod WiFi. Ja bym odesłał i kupił Polux. Kupowałem na jesieni i bez problemu szło z Tuya-Convert. Troszkę piszczą przy ściemnieniu ale ogólnie za takie pieniądze jest OK.
Tylko że właśnie te żarówki są firmy Polux.
Tego nie napisałeś, wcześniej była mowa o tych z OBI.
Nie chcę tworzyć off topu ale mówimy o jednej rzeczy. Te żarówki są normalnie w obi pod nazwą sanico, a jak kupisz i wyciągniesz z pudełka to widnieje firma Polux
Witam. Jakby ktoś był zainteresowany to podaję namiary na wgranie tasmoty do żarówki:
z wersja oprogramowanie nie pozwalającą użyc tuya-convert. Link z rosyjskojęzycznym opisem:
https://mysku.club/blog/aliexpress/75445.html
i działa:
Ale rozbierając żarówkę i podłączając się kabelkami to można zrobić wszystko, tuya-convert pozwalał wgrywać bez fizycznej ingerencji w urządzenie.
Trzeba to robić bardzo ostrożnie, bo ja uwaliłem w ten sposób dwie sztuki.
Witam
odświeżając temat czy aktualnie można takową żarówkę dostać czy to E27 czy moze GU10 ?
Idź do pobliskiego marketu budowlanego i zobacz.
Oferta chińskich wypustów zmienia się dynamicznie, więc szczerze wątpię, czy dziś = po 3 czy 4 latach, masz szansę na znalezienie identycznego sprzętu z taką samą elektroniką w środku, wiec ryzyko musisz ponieść samodzielnie (jest coraz więcej żarówek na bazie MCU Beken, Realtek itd, a nie na Espressif, bo przy milionach sztuk każdy juan się liczy, ba nawet nie juan, a fen - taki chiński grosz).
Ewentualnie możesz się skupić na kupnie czegoś, co ma gwarantowaną konfigurację sprzętową, bo są i tacy Chińczycy, którzy wiedzą, że rynek sprzętu dla fanów open-source jest jakąś niszą w której istnieje większe zainteresowanie konkretnymi i znanymi konstrukcjami.
Warning Products listed below under the name “Athom” are offered by the company ATHOM Technology Co., Ltd., based in China, which is not affiliated in any way with the European company Athom B.V., makers of the Homey smart home platform. There is an ongoing legal process against ATHOM Technology Co., Ltd. for possible trademark infringement.