Zainteresowała mnie ta opcja. Niestety u mnie nie działa. Czy to powinno polegać na tym że robię w opcjach bind od np włącznika światła do danej żarówki? Z czego może wynikać ze de facto nie działa na niczym i wysyła, nothing to bind,?
Binding to bezpośrednie “sparowanie” że sobą urządzeń Zigbee, urządzenia komunikują się ze sobą bez udziału koordynatora. Napewno takie coś działa w urządzeniach Ikea, można połączyć ze sobą piloty i żarówki bez udziału bramki.
Czyli po prostu to kwestia tego że zakres zastosowania jest niewielki. Bo wiem że akurat ten przykład jest podawany.
Udało mi się powiązać pilot Awox ,w moim przypadku należało dla żarówek utworzyć grupę o ID 32776 i wtedy działa z żarówkami awox ,jak też z LEDvance (w tym drugim przypadku nie wszystkie funkcje pilota)
Ale jak zwykle jakieś jest… ,posiadam drugi pilot Awox i chciałbym aby on kontrolował inny zestaw żarówek i niestety jak powiąże jeden pilot to i tak ten drugi też steruje tym zestawem żarówek . Jak domniemań chodzi to że action_group":32776 jest taka sama ,czyli musiałbym jakoś ja zmienić ale jak ?
**Bezpośrednie wiązanie pilotów z żarówkami nie działa ,jak też inne ID grupy też nie **