Cześć,
Planuję stworzyć inteligentny system automatyzacji domu oparty na Zigbee i integracji z Google Home. Mieszkam w Wieliczce i szukam osoby, która ma doświadczenie w tym temacie i mogłaby mi fachowo doradzić oraz pomóc w realizacji tego projektu. Oferuję wynagrodzenie za pomoc.
Moje plany:
- Zintegrować urządzenia, które już posiadam:
- Odkurzacz Dreame Z Pro 10 – chcę zdalnie uruchamiać odkurzanie całego piętra lub wybranych pomieszczeń.
- Piec gazowy Vaillant Ecocompact VSC Int 126/2-C 140 ze sterownikiem calorMATIC 330 – zależy mi na zdalnym sterowaniu temperaturą i harmonogramami.
- Klimatyzator Gree GWH12AGB-K6DNA1A – chciałbym zdalnie włączać, wyłączać i sterować jego ustawieniami.
- Sieć Wi-Fi TP-Link Deco M4 – stabilna sieć Mesh obejmująca cały dom.
- Dodać nowe funkcje:
- Sterowanie oświetleniem w salonie (myślę o wymianie włączników na kompatybilne z Zigbee).
- Zdalne głośniki w salonie z integracją z Google Home.
- Możliwość sterowania głosowego oraz za pomocą aplikacji (np. włączanie prądu w gniazdkach).
Moje oczekiwania:
- Centralne zarządzanie wszystkimi urządzeniami w jednej aplikacji (Google Home).
- Hub lub tablet w salonie jako centrum sterowania.
- Skalowalny system pozwalający na dodawanie nowych urządzeń w przyszłości.
Czego potrzebuję:
- Fachowej porady w zakresie doboru sprzętu (np. włączniki światła, głośniki, hub).
- Pomocy w przygotowaniu planu instalacji i integracji urządzeń w jeden system.
- Wsparcia przy montażu i konfiguracji.
Jeśli ktoś z okolic Wieliczki ma doświadczenie w temacie inteligentnych domów i mógłby mi pomóc – bardzo proszę o kontakt. Oferuję wynagrodzenie za wsparcie!
Pozdrawiam serdecznie,