Zmiana atrybutu encji

Witajcie! Ostatnio zaktualizowalem Nodered-a w HA i ze wzgledu na zmiana jakiegos interfejsu wysypały mi sie automatyzacje. Wiekszość odtworzylem, ale od dłuższego czasu bujam się z ustawieniem jasnosoci wyswietlania NS-PANELA w ktorym mam sflashowanegoi na ESPHOME. Chodzi mi o to jaki Node uzyc i prosty szkielet aby zmienić w tej encji atrybut value odpowiadajacy za jasnosc. Pomożecie? :slight_smile:

Nie na temat, ale jeśli chodzi o NSPanel to zgaduję, że używasz projektu @Blackymas (bo w sumie nie określiłeś jakiego, a jest co najmniej kilka “gotowców” pod ten sprzęt np. ten)

a tam jest dostępne takie rozwiązanie, by podświetlanie było eksponowane jako światło

Pierwotnie mialem Blackymas, ale po tym felernym updacie tft i esphome mi sie udalo wgrac a nowy blueprint niechcial wejsc. i zmienilem na NSPanel-Easy od Edwardtfn. Generalnie encja jest z domeny number, wiec probowalem do iej wyslac wartosc jak na zdjeciu. niestety dostawalem error.

w ten sposób co na zdjęciu ? przecież nie wskazałeś tam encji do której miała trafić wartość. Targets ??? Kolejną rzeczą skoro podajesz {“value”:“49”} to ustaw Json a nie Expression. No chyba, że wartośc tej jasności jest liczbą z poprzedniego noda to wtedy możesz w ten sposób (nie na sztywno wartość) ..

Zadziało :slight_smile: Dzieki PAnowie za wskazówki. NIewiem co wczesniej zle robilem ale wskazywalem encje tez.