Zmiana jednostek

Witam, Mam odczyt z czujnika poziomu wody w woltach a chciałbym zamienić to na poziom lub procenty może jest jakiś temat na forum jak to zrobić ?

https://community.home-assistant.io/t/convert-voltage-to-litres/543737

Nie napisałeś nic o tym z jakiego oprogramowania korzystasz dla tego odczytu.

Czujnik 4-20mA zakres pomiarowy 2m połączony z Shelly Uni przez konwerter prąd/napięcie.
Konwerter ustawiony min 0V max 5V, kalibracja wykonana zadajnikiem prądowym.
Chcę zamienić odczyt z V na L.
Noga jestem z programowania.

Opisałeś trochę więcej, ale czy łączysz te Shelly do HA za pomocą jakiegoś innego oprogramowania? Czy używasz do tego integracji Shelly?

Po podłączeniu płytki Shelly do sieci wifi HA sam odnalazł urządzenie o dokonałem integracji. Shelly zgłasza 2 wyj 2 wej temp, podłączony DS18b20 i napięcie. Próbuje coś wykonać z tych podpowiedzi ale nie wiem co i gdzie ma się zmienić i gdzie ma się pojawić.

Podaj nazwę encji .

Podaj wzór którym można przeliczyć V na L

Jaka ma być nazwa encji wynikowej.

Podpowiem że możesz wykorzystać

Już poradziłem sobie,

Szkoda, że nie podajesz rozwiązania. Wartość edukacyjna tego tematu byłaby o wiele większa.

Jak jest problem ale z innej beczki, to bądź bardziej empatyczny i dla utrzymania porządku i łatwości korzystania z forum przez obecnych i przyszłych użytkowników, utwórz nowy temat. I podaj konkretne informacje o tym problemie, bo opis składający się z 7 słów nie zachęca do pomocy.