Zmiana nazwy hosta

Zmieniłem z poziomu GUI nazwę hosta z homeassistant na ha. W terminalu pokazuję mi już poprawną nazwę, ale w menu Supervisor dalej jest stara. Może wiecie gdzie ta zmienna jest trzymana. Taka pierdoła, ale drażni oko :slight_smile:

Oczywiście restartowałem hosta.

Dziwna sprawa bo po restarcie całej maszyny z HA (całego linuxa) wszędzie powinna być nowa nazwa hosta.

Jeśli się nie mylę nazwa hosta znajduje się w konfiguracji network managera, choć nie wiem czy to nadal aktualne (ale tak było jeszcze zanim można było to konfigurować z GUI, a jak widać pod linkiem również i później)

Dlatego piszę :slight_smile:

Tu log po kliknięciu aktualizuj:

W SSH też już jest zmiana:

A w Supervisorze dalej stara nazwa, która jest z jakiegoś miejsca pobierana. I właśnie tego miejsca szukam :slight_smile:

Ciekawe czy po zmnianie nazwy hosta z CLI - ha host options --hostname ha.local - i restarcie całej maszyny, Supervisor odczyta poprawną nazwę, możesz spróbować? :wink:

Może to zabrzmi dziwnie, ale jeśli GUI coś źle pokazuje to zwykle pomaga… wyczyszczenie cache przeglądarki (oczywiście nie wiem czy to też taki przypadek, ale spróbować nie zaszkodzi).

No przecież, @szopen miał rację :slight_smile: