Witam , przy aktualnych zmianach wprowadzanych w HA , jest sporo zamieszania z dodatkami. Jeżeli macie u siebie dodatek AppDaemon, i w konfiguracji plik appdaemon.yaml , a w nim :
secrets: /config/secrets.yaml
To przed aktualizacją dodatku , zmieńcie sobie to na :
Ok teraz widzę że AD stoi i chodziło o aktualizacje dodatku.
Niezły bigos ktoś ugotowal, teraz pytaniem czy została zmieniona struktura katalogów czy tylko zmienione ścieżki HA, jak wcześniej pisałem rano była jakaś aktualizacja ale po chwili znikła
Niezły bigos
Moja kosiarka do osiemnastej była odkurzaczem vacuum.azor, po dwudziestej kosiarką lawn_mower.azor teraz znów jest odkurzaczem vacuum.azor.
Samba od kiedy pamiętam był folder config wczoraj zmienił się na homeassistant by znów zmienił się `config.
Strach robić kopie zapasową
Nie przenoś on już tam zostanie (Będzie jakiś fix do AD). Wszelkie Pełne backupy z przed aktualizacji można teraz sobie włożyć, jedynie przywracanie poszczególnych części będzie miało jakiś sens. NR jeszcze nie aktualizowałem pewnie też tam został przeniesiony (folder addon_configs)
Zastanawia mnie tylko po co takie zamieszanie? W “nowym” homeassistant , zmienionym z config, są puste foldery nodered i appdaemon . Nawet edycja jest teraz utrudniona.
Jak dla mnie tak bo nie używam Samby a FTP_HA nie widzi tych folderów, zaraz doinstaluje jakiś inny FTP
Tak dziwadło, wszelkie wsteczne kopie NR, AD stają się bezużyteczne jeżeli będziesz chciał przywrócić pełen backup, a to dopiero początek przenoszenia
Instalacja nienadzorowana
Hej, czy ktoś mógłby mi ktoś pomóc z tematem, nie sprawdziłem info I dziś rano zrobiłem backup z przed paru dni, i w tym momencie od godziny nie wstaje mi ha.