Bramka wM-Bus dla SUPLA - wersja testowa (v2023.09-10)

@_Szczepan czy jest szansa na dodanie obsługi wodomierza iPerl , zauważyłem że w wersji na Linuksa jest :slight_smile:

dziękuję bardzo @_Szczepan, po ciężkich bojach udało się :wink:

Poproszę o odnowienie linku bo wygasł :slight_smile: ____________ Testowa binarka z obsługą 4 kanałów.

1 polubienie

Pojawi się nowa wersja?
Pozostały dwa dni działania :frowning:

Jutro bedzie cos nowego

1 polubienie

Uda się udostępnić nową wersję dziś?

Oto ona

do końca roku.

Co mam zrobić ,żeby nie aktualizować supli co dwa miesiące u córki (mieszka w innej miejscowości) która kontroluje za pomocą tych wskazań pojemność szamba. Jaka jest szansa na wypełni działającą aplikację. Proszę o wiadomość :frowning:

1 polubienie

Odpalilem i ja na Supli izara.
Chyle czola dla. Szczepan.
Ale mam ptanie czy soft jest ograniczony czasowo? Czy to znaczy że 1 stycznia przestanie działać ?
będzie nowy Szczepan? A może jest szansa tak jak w ESP home bez ograniczeń?

Tak jest ograniczony czasowo. Wersja pełna pojawi się jak będę miał czas (nie wiem kiedy). Zawsze można przejść na ESPHome – tam nie ma ograniczeń czasowych.

1 polubienie

Dzięki za informacje ale korzystam wyłącznie z SUPLI prawie 30 urządzeń.
Twój Soft to naprawdę dobrodziejstwo dla użytkownikow supli takich jak ja co ogarniaja temat sprzętowo ale nie maja zielonego pojecia o programowaniu !
Wierzę że znajdziesz trochę czasu i wypuścisz soft nieograniczony czasowo powodzenia.
Działa naprawde dobrze nic wiecej nie trzeba

tylko te ograniczenie :wink:

Nie można pobrać link nie działa

Oj chyba źle ustawiłeś ważność, bo licznik przestał działać.

potwierdzam u mnie tak samo odczy tylko do 30.11

potwierdzam u mnie też tylko do 30.11 :frowning_face:

firmware_12.zip (795,1 KB)

Mam nadzieję że zadziała.

Wgrałem wszystko od nowa podpiąłem się teraz pod Putty nie łapie mi telegramów. .
Ktos to uruchomil ?

Co pojawia sie w Putty?

cos takiego

EDIT:
nie wiem moze padł mi modul Cc1101 ?

Powinno działać. Pokaż sam początek jak zasilanie jest podłączone albo reset robiony.

CC1101 działa zdołałem odczytać coś takiego i by by :slight_smile:
d: [53 55 50 4C 41 ]

Meter ID [0x414FB97F] RSSI: -39 dBm LQI: 128 T: 1944304C7FB94F41D401A2411C0013861F541F99C1A20FD695F0 (26)
Mamy czas 20:54 1-12-2023
WiFi Station disconnected
Version expired …
Resetting in 1.5s …
See you soon in final version!