Cloudflare problem z autoryzacją

Witam instalowałem cloudflare na nowej maszynie i napotkałem na problem. Mianowicie wszystko przebiega bez problemu aż do autoryzacji gdzie ptzegladaka pobiera plik zamiast zrobić autoryzację.

Resztę informacji na temat twojej konfiguracji, plików konfiguracyjnych, doczytamy sobie ze szklanej kuli :eye: :crystal_ball:?

Myślę że są przynajmniej 3 wyjścia :smiley:

1 - Wynająć kogoś kto zrobi to za Ciebie , czyli podjedzie na chate i sprawdzi na czym polega problem, ale pewnie nie za free,
2 - Udostępnisz wszystkim adres ip ,hasła itp,itd - wtedy być może ktoś się pokusi ,zaloguje się na Twój komputer i sprawdzi co tam masz i czemu nie działa ,
3 - Zastosujesz się przynajmniej odrobinke do tematu podając więcej informacjihttps://forum.arturhome.pl/t/zanim-napiszesz-na-forum/944 .

Myślę że wyjście 3 jest najbardziej bezpieczne i nie wymagające żadnych środków. Opisując co masz na czym stoi , cokolwiek ,popierając screnami to minimum z Twojej strony a na bank znajdzie się gro kolegów co Ci pomogą w sposób jasny i za zupełną darmoche robiąc to z wielką przyjemnością abyś mógł wyeliminować swój problem.

Nie znajdziesz pomocy jak podajesz szczątki z sobie tylko znanych faktów, szkoda czasu …

Jeśli masz już działający tunel CF w swojej sieci to nie uruchomisz kolejnego.

A co tu podawać więcej szczegółów wszystko zrobione jak na filmiku z YouTube ( nie będę podawał linku bo nie wiem czy wolno). Domena wykupiona na OVH porty przekierowane tak jak podaję poradnik. Mam już zrobiona jedną maszynę z HA tak i wszystko działa. Nie wiem czemu teraz mi nie wychodzi autoryzacja powinno zadziałać bez żadnego pobierania pliku.

Jaki poradnik każe przekierować jakikolwiek port :face_with_hand_over_mouth: bo akurat mam też na ovh domene spięte wszystko przez cloudflare ,do tego tunel cloudflare do HA i nie przypominam sobie aby przy tunelu cloudflare - HA przekierowywać port :hugs: no bo to tunel przecież.

1 polubienie

Może zapytaj autora filmiku…

Źle napisałem chciałem napisać DNS a nie porty

O widzisz ,z drugiego Twojego posta dowiedziałem się 100x więcej niż z pierwszego, i jeszcze jakbyś dodał czy to stoi na proxmoxie bo tak przypuszczam czy nie , opisał co do tej pory zrobiłeś to byśmy wiedzieli w którym miejscu popełniasz błąd lub coś pomijasz np wpis w configuration.yaml np taki

http:
  use_x_forwarded_for: true
  trusted_proxies:
    - 172.30.33.0/24

a może to drugi tunel próbujesz stworzyć w jednej sieci jak kolega wyżej zasugerował,ale to tylko moje nic nie znaczące wywody bo niestety bardzo mało danych podałeś…

Dodane jest do yaml. Zmieniam nazwę domeny w konfiguracji. Wiem że gdzies jest problem, tylko nie wiem gdzie. Jest gdzie na stronie cloudflare nazwy jakie się tworzą. Sprawdzałem w zero trusk ale nie ma zrobionego tunelu. Może byś kilka tuneli kolega ma tak zrobione.

Ależ z tego co wiem to nazwy domeny nie zmienisz , możesz jedynie zrobić tak ha.twojadomena.pl, choć mogę się mylić to jeśli chodzi o konfiguracje, a doszłeś do skopiowania linka z logów dodatku i wklejeniu w przeglądarke ?

Tak kopiuję link wklejam w przeglądarkę gdzie robi się autoryzacja, ale niestety nie udaję się tylko pobiera się plik.

A co na to logi dodatku ?

A nic czekają na logowanie

Podaj screna z serwisu cloudflare twoich rekordów DNS , istotne info np ip mozesz zamazac, chce być pewien że masz dobrze przekierowane bo tak to zgadywanie i wyciąganie informacji…

Raczej istotne jest z OVH

OFF TOIC

Jeśli nadal nie rozwiązałeś problemu to świetnym rozwiązaniem zastępczym będzie ais-cloudflared (korzysta z tunelu cloudflared, ale nie wymaga konfigurowania własnej domeny, bo działa na predefiniowanej przez AIS i wymaga tylko ustalenia własnej nazwy hosta). Informacja czy to uruchomisz też będzie jakimś testem w odniesieniu do cloudflared.