Mam od 3 lat 8 urządzeń Shelly zamontowane w rozdzielni jak na zdjęciu.
Widać dwa Shelly 2.5, dwa Shelly dimmer i bliżej są jeszcze dwa ESY zajęte przez 4 moduły (Sh2.5, Dimmer i dwa SH2.5). Wszystkie sterują oświetleniem przyciskami monostabilnymi.
Dwa shelly wchodzą do jednej obudowy wydrukowanej na drukarce 3D jak na zdjęciu. Zajmuje to jednego ESA. Pomiędzy urządzeniami są przerwy, niewielkie, bo niewielkie, ale są. Przez ten okres 3 lat zepsuł mi się już drugi, albo trzeci moduł Shelly 2.5. Użytkowane na nim są lampy LED. Jedna lampa ciągnie około 50W (najmocniejsza). Teoretycznie bułka z masłem. Muszę wymienić na jakiegoś innego gotowca i mam 4 typy:
- Shelly Pro2, pro4 lub pro4 - moduł zaprojektowany na TH35 więc może będzie miał większą trwałość.
- rocketcontrolers - jakiś moduł na 4 przekaźniki
- Kikony - jakiś moduł na 4 przekaźniki
- sonoff 4chpro
Proszę o recenzję, które są warte uwagi pod względem trwałości.
Nie potrzebuję 433Mhz, dodatkowych czujników temp. dodatkowych i2c, DC itd… $ wejścia, 4 wyjścia, zasilanie 230V. W obudowie z montażem na TH35. Nie mam możliwości zamontowanie gdzieś obok, muszę to zmieścić do środka, jak były obecne SH2.5. Nie mam tam ETH i nie mam jak dociągnąć. Jedynie WiFi. Integracja z HomeAssistantem, (natywna w przypadku Shelly, lub poprzez ESPHome - dla innych opartych na ESP32/8265/8266)