Recenzja czujnika TuYa TS0601_motion_sensor control via MQTT | Zigbee2MQTT :
Jest to czujnik ruchu typu PIR a nie czujnik obecności wykorzystujący fale promieniowania elektromagnetycznego do wykrywania obecności.
Recenzja czujnika TuYa TS0601_motion_sensor control via MQTT | Zigbee2MQTT :
Jest to czujnik ruchu typu PIR a nie czujnik obecności wykorzystujący fale promieniowania elektromagnetycznego do wykrywania obecności.
Niby już jest, pod tym symbolem czujnik na mikrofale, co robi trochę zamieszania na rynku
I jest jeszcze niby wersja zasilania z USB, a nie 230V.
USB w suficie to trochę dziwne.
Z USB zasilana jest wersja kwadratowa “ścienna”, ten sufitowy jest na 230V.
Ja mam oba. Z tym na 230V był problem bo cewka w nim strasznie irytująco piszczała. Ten na USB z racji zasilania jest wolny od tego problemu.
Ten z Twojego linka to nie ten sam model co z pierwszego posta, to są dwa różne czujniki, popatrz na nazwy w Z2M:
TuYa TS0601_motion_sensor
TuYa TS0601_smart_human_presence_sensor
Ten, o którym piszesz - identyfikowany jako TS0601_smart_human_presence_sensor to np. Czujnik ruchu i obecności Moes TuYa Zigbee 12V.
@plzws a z ciekawości jak masz taki czujnik na USB umieszczony? Jak poprowadzone zasilanie?
@macek tylko mylący jest sam symbol TS0601 Bo pod tym jest jeszcze kilka innych modułów Dziwnie to nazywają, jakby nie mieli pomysłu na symbole
Czujnik mam przy szafce TV, przyklejony dyskretnie do ściany. Zasilanie z przedłużacza, który ma też porty USB znajdującego się w tej szafce.