Dwukierunkowy 3-fazowy licznik energii SPM02-D2TW

Witam, zakupiłem ten licznik i sparowałem go poprzez ZHA, tylko o ile dla poboru energii mam rozbicie na 3 faxy o tyle dla mocy chwilowej jest tylko encja moc a do tego podkaczajac urzadzenie do jednej z faz wartość mocy podczas poboru nie wzrosła, dopiero po jakimś czasie wzrosła energia pobrana.
Co może być przyczyną, może to tylko dobrze działa z Zigbee2MQTT?
Dołączam screen encji

Z góry dziękuję za pomoc

Witajcie.
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego nie mam wykresu dobowego oraz zużycia w trakcie ostatniej godziny? Reszta parametrów wygląda OK.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Nie wiadomo co nam pokazujesz, ale raczej pytaj sprzedawcy lub producenta, bo to wygląda jak jakaś natywna aplikacja.

Zamontowałeś go dzisiaj?

Działa drugi dzień, odczyt z aplikacji Tuya

Świetnie, to odpowiedź masz wyżej.

Czyli mam rozumieć że w Tuya nie będzie tych informacji? Zaczynam budować smart i nie bardzo się jeszcze w tym łapię.

Powinny być, ale za to odpowiada Tuya, możesz wywalić z tej apki i wypróbować alternatywnie Smart Life tego samego producenta, lub obrandowaną apkę “producenta” licznika. (każda z nich pracuje w tej samej chmurze, ale w oddzielnych “subchmurach” co daje cień szansy, że któraś z nich zadziała prawidłowo).

1 polubienie

Uzupełniam dla potomności:
Po 3 dniach w końcu pojawiły się statystyki dzienne. Widocznie serwer musiał przemielić dane. Co ciekawe statystyki widoczne są od trzeciego dnia, pierwsze dwa dni nadal brak danych i pewnie tak już zostanie. No ale to już nie jest tak istotne, ważne że wyświetla wszystkie dane jak przewidział producent :slightly_smiling_face:.
Potwierdzam też to co wcześniej było pisane, że dane są odświeżane nie częściej niż co 30s.

1 polubienie