Nie wiem, ale moja rada na teraz - wywal wszystkie zbędne kafelki, na których robiłeś eksperymenty bez sukcesu.
Skup się na jednym (może być i ten r).
Usuń wszystkie kopie tych eksperymentów z Integracji
Skompiluj od nowa, wgraj firmware od nowa po kablu. ZRÓB TO SKUTECZNIE
TU UWAGA hint - jeśli maszynę HAOS masz w miarę na wierzchu, skorzystaj z
Jako HAOS-SBC?
nie widzę przeszkód, porty USB w malinie działają normalnie.
(o ile tylko nie oszczędzałeś zanadto na zasilaczu)
a tak z innej beczki jaka to malina? (to nie jest pytanie towarzyskie dawaj “techniczny sos”, bo sprzęt na którym kompilujesz ma znaczenie)
tu cię rozczaruję, ESP8266 zbierają mi pomiary jest ich ilkadziesiąt po wifi do maliny, a ESP mam klikanaście, ESP 8266 nie chodzą po ESP HOME, teraz pierwszego ESP32 próbuję uruchomić poprzez ESp HOME
Nie jestem rozczarowany, wręcz przeciwnie, ile z nich działa pod ESPHome, bo tak cedzisz przez zęby te informacje, że nie mogę sobie zbudować obrazu gdzie szukać błędu.
Dobra inne pytanie - czy masz chociaż jedno urządzenie ESPHome, które działa jak należy?
Bo skoro żadne (nie wiem czy dobrze rozumiem), to MUSISZ zacząć od podstaw, bo sam sobie tworzysz zbędne konflikty - masz JEDNO urządzenie i więcej niż jeden kafelek.
Jeśli chcesz zachować jakiś stary YAML to sobie go skoiuj na bok, ale zbędne kafelki wywal.
jeśli kiedyś będziesz czuł potrzebę je zmienić, to zrobisz to, gdy będziesz czuł jak ESPHome działa, ale teraz nie ruszaj, bo moja wiedza o nich jest chwilowo konieczna (że są takie jakie są a nie jakieś inne)
To już nie ma żadnego znaczenia dla dalszej diagnostyki o ile tylko zmieści się jeszcze jedno urządzenie WiFi na tym AP
Natomiast nigdzie nie napisałeś jaką konkretnie płytkę ESP32 masz w rękach.
(może być link, byleby jednoznaczny i nie referal, może być zdjęcie z obu stron z czytelnymi napisami na scalakach)
Wygenerował Ci się podobny, ale na 100% nie identyczny
celowo zrobiłem taki, bo inaczej nigdy nie znajdziemy przyczyn
rozumiesz, że odtwarzam twoją sytuację u siebie?