//mod-edit posty zostały przeniesone z wątku Karta z śledzeniem paczek (Polish Shipment Tracking)
@stirante Dziękuję za szybką reakcję
Integracja działa bardzo ok.
Przetestowana dziś rano z powiadomieniem
//mod-edit posty zostały przeniesone z wątku Karta z śledzeniem paczek (Polish Shipment Tracking)
@stirante Dziękuję za szybką reakcję
Integracja działa bardzo ok.
Wrzuć może flow dla innych. Szybko będe mógł wkleić. Przyda się każdemu
Nie widzę problemu, tylko czy mieszanie w tym wątku będzie zasadne ?
Flow jest spersonalizowany pod telegram bot , czyli trzeba w NR doinstalować
Sam proces jest dość prosty, na podstawie atrybutów czujnika z integracji tworzymy wiadomość i ewentualnie dodajemy przypominanie
flows.json (3,7 KB)
Właśnie o to mi chodziło jeśli ktoś będzie chciał sobie takie coś zrobić to będzie miał już przygotowane. Wydaje mi się że to jest odpowiednie miejsce o to chyba w tym chodzi aby dzielić się rozwiązaniami.
Skorzystałem z Flow autora, dziękuję za udostępnienie.
Proszę o informację którą encję należy wpisać w pierwszym (początkowym) nodzie - state node.
Do events state podstawiasz encję sensora utworzonego przez integrację, o której mowa.
Jest jednak mały problem, po odebraniu przesyłki encja pozostaje w systemie tylko jakiś czas , potem zostaje usunięta, więc ten flow przestaje mieć większy sens. Muszę to przemyśleć i sprawdzić czy mogę to jakoś przerobić.
Właśnie te encje tworzą się dopiero w momencie utworzenia przesyłki i jest w niej zawarty nr paczki.
Gdy w danej chwili nie ma żadnych przesyłek utworzonych integracja nie wystawia również encji, które można byłoby wykorzystać w nodzie events state.
Integracja jest w fazie wstępnego rozwoju i już autor z pomocą @Allon dodaje czujnik binarny, który będzie bardzo pomocny. Oczywiście flow będzie do przeróbki i trzeba się uzbroić w cierpliwość
Nie zdążyłem więc zasługa dodania dla autora, ale poprawiłem pare błędów które mogły by przeszkadzać.
Jasna sprawa, muszę przyznać, że w moim przypadku jest bardzo przydatna integracja ![]()
Przyznam że sam miałem robić nawet baze wszystkich integracji do śledzenia przesyłek a w szczególności inpostu, ale widzę że nie muszę