Witam
Jaki głośnik polecacie do HA do odtwarzania komunikatów, muzyki i sterowania głosem ?
Popatrz na TTS - co do prostych komunikatów, to to samo o co pytasz.
Skorzystaj także z opcji Szukaj na forum, wpisując takie frazy jak: głośnik, Google Home Mini, Sonos, WallPanel, znajdziesz wszystkie odpowiednie informacje.
jam mam 3 x Google Home Mini. Tanio i prosto, reszty nie znam
Tylko do komunikatów jeżeli mówimy o automatyzacjach czy w drugą stronę też? Jeżeli tak, to jak?
Bo siedze teraz nad tym zeby gadac do mini i zeby nod red robil…
niestety nie gadam z głośnikiem, narazie mi to wystarcza, ale jak coś wymyślisz to sie podziel, bo to ciekawy wątek. Ja się cieszę, że już mówi kebieta przyjemnym głosem, a nie ten google
No ja gadam z moim HA przez glosniki mini
iftt z dynamicznymi frazami które lecą webhook do red node, clean office, tv channel 4, light bathroom itd.
wow, iftt znam, bo kiedyś fajnie działał z sonofami =>Ewelink, ale sie nie dogadali i kazali płacić. Jest gdzieś opis do twojego rozwiązania, chętnie bym zaimplementował to u siebie
Za darmo to ma dialogflow,
to juz prawdziwe rozmowy mozesz prowadzić,
ale zeby polaczyc sie musisz najpierw powiedziec "hej google, talkt to (np.) My Home i wtedy sie dopiwrlo laczysz i komenfy mowisz… ale zrezygnowalem z tego bo za dlugo trwalo to komendowanie.
Zdecydowalem sie jednak na to iftt… 4$ ale faktycznie dziala od strzala…
Nie ma zwiazku z AIS,
potrzebujesz HA z dostepem do neta i webhook na bramce (no chyba ze tego nie macie, musicie ogarnac konkretny link gdzie iftt bedzie wysylac swoje wiadomosci)
a potem już w red node co chcesz robisz
Jestem w trakcie i tak to mniej wiecej wyglada:
4$ na miesiąc czy rok?
Na miesiac 4$ ale nie potrzebujesz
dlatego że mam kilka innych połaczeń z iftt mam wykupione… ale chyba usunę i przejdę na darmowe
Bo darmowe masz do 3 “skryptów” apli.
tak naprawdę komendowanie całym domem zrobisz na jednej i jeszcze Ci 2 zostaną