W związku z tym ze oficjalna integracja która była w HACS dla Froniusa przestała działać w Home Assistant postanowiłem zintegrować falownik z HA za pomocą Node red.
Super ! Chętnie skorzystam. Bardzo dziękuję
A licznik masz osobno zintegrowany z HA czy to z metera ?
Czy dużym nadużyciem jest prośba o udostępnienie dashboard’a
Cześć,
Dzięki na pewno się przyda, ale u mnie jest coś na odwrót:
Zużyta bezpośrednio jest zamieniona z pobrana z sieci myślałem że to może tylko opis w widoku karty, ale encje wskazują parametry na odwrót.
W solarweb mam wysłane do sieci do sieci 10.6 a zużyte 3.0
Jak można dane z Home Assistant albo bezpośrednio z Froniusa eksportować do jakiegoś excela, tak żeby mieć coś w stylu własnej historii jak w SolarWeb?
Dlaczego o tym piszę, SolarWeb czasem ma jakieś czkawki i nie wszystko się tam replikuje, HA jednak odczytuje to bardziej dokładnie
Nie moge znaleźć rozwiązania problemu. Od jakiegoś czasu w HA zmieniły się jednostki energii wyprodukowanej dziennej z kWh na MWh. Pomoże ktoś co mogło się stać i gdzie to zmienić? Dodam ze jedyne co zrobiłem to w configuration.yaml wpisałem :
Brakuje Ci w konfiguracji deklaracji dla jednostek. Co do monitored_conditions nie musisz ich wymieniać bo domyślnie są wyświetlane wszystkie dostępne parametry.
Cześć, a udało Ci się może dopasować tą integracje do Panelu Energia w HA?
Ten panel to żyje własnym życiem, próbowałem to zrobić, ale pokazuje jakieś bzdury w energii skonsumowanej, widać skoki do góry na wykresie, z czego to może wynikać?