Integracja Inext compit z HA

Dzień dobry
To mój pierwszy post na forum , więc witam Was serdecznie. :slight_smile:
Od tygodnia czytam i uczę się HA , zainstalowałem instalacje fotowoltaiczne i pompę ciepła , ale nie umiem sobie poradzić z instalacją solarną , chciałbym aby temperatury czy nastawy były dostępne w HA jako encje.
Układ wygląda tak że mam moduł INEXT 1.0 do niego wpięty sterownik Solarcomp 971C , dostałem wczoraj od producenta klucz API do mojej instalacji i co dalej ?
Jak to ugryźć ?
Proszę o pomoc i pozdrawiam

Integracja rekuperatora z sterownikiem aero5?

Dzięki , to już mam problem bo nie znam angielskiego , jedynie translator pomoże . :slight_smile:
A na tym forum może ktoś ma pomysł jak to zrobić ?

Wszyscy w tamtym wątku piszą po polsku, ale jeśli się bierzesz za HA kompletnie bez jakiejkolwiek znajomości angielskiego, to będziesz miał trudniej - musisz się nauczyć żyć z translatorem, znam osoby, które radzą sobie w ten sposób, więc nie wymyślaj sztucznych przeszkód.

1 polubienie

Nie wiem czy ten sterownik jest obslugiwany przez integrację.Sam mam sterownik do pc od compita i sam musualem sibie zmodyfikowac ich kod bo duzo rzeczy brakowało kiepska ta ich integracja ,teraz po aktualizacji znow polowa funkcji wyleciała.Ale jesli zależy ci tylko na samym czytaniu stanow encji to i bez niej wyciagniesz np noderedem.Masz nodreda,jeśli nie to funkcja z ha chyba request.

sensor:
  - platform: rest
    scan_interval: 60
    name: bramka_97959AFDF85C
    resource: https://inext.compit.pl/public_api/v1/gates/97959AFDF85C?key=OWI29303923EIOEIEJ9320329030239JIJ
    value_template: " {{ code | default }}"
    json_attributes:
      - code
      - device