Integracja rekuperatora z HA

Cz ktos probowal w jakis sposob integrowac dane I funkcje rekuperatora do HA?
Mam rekuperator wanas z modulem laczacym go z internetem. Jest do tego aplikacja eModul. Moze ktos wie jak to zrobic?

Z tego co wiem to repo jest od dawna martwe - trzeba poszukać po forkach, bo jednak ktoś kontynuuje rozwój.

Wkopiowalem zgodnie z instrukcja I niestety ani integracja z konfiguracji ani integracja z hacs nie znajduje tego. Dodatkowo moj modul st-340 nie jest na liscie obslugiwanych Przez te integracje modulow.
Na jakich forkach powinienem szukac?

Na forkach tej integracji, nie pamiętam kto się stara utrzymać ją przy życiu i rozwijać, bo nie używam, tylko mam subskrypcję na githubie, bo kiedyś miałem cień nadziei na wsparcie sprzętu, który mam w zdalnej lokalizacji (jakkolwiek nie kojarzę, aby kiedykolwiek było wsparcie rekuperatorów, to jednak skoro nie używam, to się nie wgłębiałem).
Z tego co wiem, to jak dotąd jedyna integracja, która obsługuje TECH Sterowniki (producent się dotąd nie szarpnął na wypuszczenie własnej integracji).

Dzieki. Szukam dalej

Cześć, Jestem tu nowy tak że Witajcie :slight_smile:
Udało mi się cześciowo zaimplementować repo Pana “Mariusz Ostoja-Świerczyński” ale widzi tylko sensory temp. oraz dwa binary.senosry “bypass” i party"
Nie widzę encji sterującej mocą nawiewu/wywiewu :frowning:
ani zał/wył chillera

Dyskusja tutaj jest widzę z 2021r może coś się pojawiło nowego? albo jakaś sugestia jak ogarnąć moje “problemy”
z góry dziękuje za każde naprowadzenie :slight_smile:

Projekt na nowo ożył dzięki kilku deweloperom (bo pierwotny autor długo był bliski porzucenia projektu), więc korzystaj z issues

tylko pamiętaj jednym - nie wszyscy aktywni deweloperzy są Polakami, więc obowiązuje język angielski (jak na całym githubie), na co jak zauważyłem wielu ma wylane…

3 polubienia

@szopen nie potrzebuję tej integracji, ale podziwiam Cię za zaangażowanie. Jesteś QL

1 polubienie