Czy jest możliwość żeby ilość energii wprowadzonej ( w tym wypadku 37,2) przeliczyć do wartości pomniejszonej o 20% ( jestem prosumentem na starych zasadach). Pokazuje mi ilość wprowadzoną do sieci ale od tego muszę jeszcze odjąć 20% za magazynowanie.
Dodałem pomocnika, nie działa tak jak bym chciał, ja chcę przeskalować dane tauron_importer ( gdy mam tak ustawione jak na zrzucie, wszystko zgadza się z elicznikiem tyle że produkcja z fotowoltaiki oddanej do sieci nie uwzględnia tych 20% które muszę odjąć z wirtualny magazyn)
Strzałka powinna wskazywać filetową linię, bo tam wtedy idzie nadwyżka energii ze współczynnikiem 0,8. Nie masz zużycia na własne potrzeby w czasie produkcji z PV? Tak wynika z wykresu
Według mnie i licznika taurona się zgadza, wyprodukowałem 37,2 kWh ( faktycznie wyprodukowałem 49kWh, ale reszta poszła na autokonsumpcję) tyle wprowadziłem do sieci (ale powinienem od tego odjąć 20% za magazynowanie w wirtualnym banku), a z sieci pobrałem za cały dzień 19,2KWh (pobrałem więcej o 12kWh ale to jest niewidoczne bo była autokonsumopcja w budynku)
I chciałbym żebym odrazu widział ze nie wprowadziłem do wirtualnego banku 37,2kWh a 29,76kWh