Ciekawa kamerka
type: null
Nazwa marki
NoEnName_Null
a obraz z tej kamerki widzisz np. w VLC po wklejeniu adresu rtsp ?
Ciekawa kamerka
type: null
Nazwa marki
NoEnName_Null
a obraz z tej kamerki widzisz np. w VLC po wklejeniu adresu rtsp ?
Ja bym zapytał sprzedawcę o te informacje. Przecież to podstawowe rzeczy. Jak nie odpowie, to od razu otwieraj spór. Jeśli nie możesz korzystać z zakupionego towaru, bo sprzedawca nie udostępnia podstawowych, niezbędnych informacji, to jest podstawa do żądania zwrotu kasy.
VLC wymaga właśnie loginu i hasła.
A co do pytania sprzedawcy, to od tego zacząłem. W ch*** lecą, podsyłają jakieś artykuły i filmiki na YT jak pozyskać adres rtsp, a to przecież wiem. A co do sporu, to nie widzę raczej podstaw, bo kamera w aplikacji działa, ale ja nie chcę w ten sposób z niej korzystać, tylko w motionEye w HA.
A nawet jak by się zgodzili na zwrot, to każą odesłać (miałem tak z optyczną złączką kątową za 8zł, która nie działała. Upierali się, żebym wysłał, po**by…)
OFF TOPIC
Co do sporu, to Ali bez większych problemów zawsze zwracało kasę, gdy chodziło o groszowe sprawy, natomiast przy realnie dużych kwotach zaczynają być cyrki, no i powiedzmy, że wcale nie jakichś ogromnych kwotach, bo doświadczyłem tego już przy kwotach od 100USD w górę.
Niestety sposób w jaki działa ich arbitraż, mimo, że dotąd wygrałem wszystkie spory, przekonał mnie do tego by nigdy tam nie kupować nic za znaczące kwoty.
I powstrzymuję się od tego dość konsekwentnie.
A tak wracając do tematu próbowałeś admin
z pustym hasłem?
Oczywiście, próbowałem różnych konfiguracji…
Wyszukanie tego modelu w google to kliknięcie w okienko i Enter.
Tragedia, coś jak SSD 10TB z zamontowanym czytnikiem kart i chipem który zgłasza kartę SD jako 10TB
Domyślne hasła:
admin/9999
admin/1234
root/camera
admin/1234
Admin/1234
admin/12345
admin/123456
admin/4321
admin/1111111
admin/password
supervisor/supervisor
https://www.burglaryalarmsystem.com/technology-news/china-ip-camera-configuration-firmware.html
Witam , mam problem z pozyskaniem dresu URL. Udało mi się pozyskać adres RTSP kamery przez ONVIF i w Motion Eye obraz jest z kamery ale nie mogę pobrać adresu URL , klikając na
“Adres URL transmisji strumieniowej” nic się nie pojawia , i nie mogę dołączyć kamery do HA . Według filmu Artura powinien się pojawić adres do wklejenia w configuration.yaml . Nie wiem co robię nie tak , według filmu wszystko jest tak samo do momentu kiedy ma się wyświetlić adres URL
To zależy od firmware kamery, a generalnie to każdy producent "sobie rzepkę skrobie’ i nie jest to sensownie ustandaryzowane. Najlepiej pytać o szczegóły producenta lub dystrybutora sprzętu. Ewentualnie przekopać internet, może już ktoś zna ten link (np. pozykał metodami reverse engineeringu firmware), ale musisz się liczyć z tym, że ten twój sprzęt go nie udostępnia.