Witam planuję kupić 2 kamerki do domu z możliwością podłączenia do homeassistan i z POE. Zastanawiałem się nad reolink ale czytałem że ludzie mają problemy z wyświetleniem obrazu w HA.
Wiele się zmieniło z wyświetlaniem obrazu z kamer w HA od aktualizacji która była tydzień temu .
Nawet stara kamera (najtańsza z 2018) działa teraz bardzo dobrze.
Strumienie z kamer będą teraz próbować używać WebRTC, kiedy tylko będzie to możliwe
2024.11: Slick dashboards and speedy cameras - Home Assistant
Zastanawiałem się nad reolink ale czytałem że ludzie mają problemy z wyświetleniem obrazu w HA.
Może przez to, że wielu użytkowników HA posiada kamerki od tego producenta?
Nie mam kamery od tego producenta ale następna kamera możliwe, że będzie właśnie Reolink
Z jakiego typu zdalnego dostępu do HA korzystasz?
Mam podobny kłopot z imou. A na dodatek mam bład aktualizacji. Poczekam zobacze. Na jakiej zasadzie dodaje się kamery w webrtc?
Korzystam z zdalnego dostępu przez Nabu Casa.
@krskrab
Korzystam tak jak ty z Nabu Casa wcześniej bez webrtc
mieliło zanim pokazał sie obraz, z webrtc
działa natychmiastowo.
https://forum.arturhome.pl/t/nowa-integracja-webrtc-camera/13385
Rozmowa odbiega od tematu o co z tymi kamerami warto kupić reolink czy może coś innego
z budzetowych kamer moge polecic dahue i hikvision, po prostu dzialaja, a w ofercie maja kamery na kazdy kat i zastosowanie reolink to szrot jesli chodzi o firmware.
Nie ma zbyt wielu doświadczeń z różnymi markami ale potwierdzam, Dahua działa i integruje się dobrze. Przeszedłem na wersję sprzętu z technologią “Full color” i bardzo sobie chwalę.
Potwierdzam . Reolink 510A i od 3 lat zero problemów z integracją HA .
Edit. Dodatkowo nagrania z kamer ładnie widoczne w katalogu Media.
Dlatego działa Ci to tak bardzo dobrze .