mam już za sobą instalację proxmoxa i ha na HP 640, rozłożyłem się jednak na etapie migracji konfiguracji z Rpi do nowej instalacji. Wersje HA te same, backup robiony na chwilę przed. Sam backup wczytywałem już na kilka sposóbów, min. z konsoli - doczekałem się tam info o zakończeniu.
Efekt mam taki że niby nowy HA działa, z poziomu konsoli reaguje, nie działa jednak www
Może ktoś spotkał sie z takim przypadkiem ?
W pierwszym kroku zakładałem że odtworzę HA ale nie podmieniam jeszcze IP na dotychczasowe, tylko czekam czy się uruchomi. Sprawdziłem - HA reaguje na ping na tym samym adresie.
Migracje robiłem na consoli - dostałem info że zakończone, myślisz ze faktycznie jeszcze powinienem czekać ? (po godzinie brak efektu)
Jeśli mówisz o CLI w HAOS to proponuję stamtąd restart systemu HAOS.
Komenda host reboot
powinna w zdrowy sposób zrestartować VM
w konsoli VM powinieneś zobaczyć wtedy zdrowe zamykanie systemu i jego zdrowy rozruch.
Zazwyczaj problemy związane z brakiem jakiegokolwiek działania przez kilka godzin są związane z niepoprawną konfiguracją sieci.
Ale w takim wypadku byłoby w konsoli widać jakiś problem - np. niekończący się rozruch.
Reboot robi się bez problemu, brak komunikatów o błędach.
Jedyny efekt - brak interfejsu www, tym samym nie widzę co się podziało.
Obawiam się że przyjdzie mi ręcznie konfigurować całość od nowa
Jeśli chodzi o kwestie sieciowe - na oko wszystko ok, ping działa.
Fakt że odpalam 2 serwer HA w tym samym czasie co pierwszy… ale nie widze powodu dla którego akurat www miałoby nie działać.
Jeśli masz konfigurację z ssl, to wraz z backupem masz sklonowane certyfikaty, itd. więc musisz wyłączyć starą instalację a nową przenieść pod IP starej.