Tych dwóch kart nie mam (dostępu), mimo iż importowałem je z plików.
Jako że przy imporcie do nowych FLOW się nie pojawiły, to próbowałem też zaimportować je na bieżącą kartę FLOW. Oczywiście ich nie widać na bieżącym FLOW, ale jeżeli one są na tych kartach?? To jak zmusić Node-Red do ich wyświetlenia?
Może ta dziwna sytuacja mieć powiązanie z opisywanymi w tym wątku problemami z obciążeniem procesorów??
Chyba Tak, próbuje zapanować z poziomu NodeRed’a nad sterowaniem głośniczka google home mini. Podglądam rozwiązania różnych osób, bo nie mogę zmusić go do odtwarzania mp3,jek. Na razie z kiepskim efektem. Na integrację z TTSem przyjdzie czas później.
żeby głośnik zaczął mówić w HA tts lub mp3 to prawdopodobnie masz problem z certyfikatami https
są dwa rozwiązania, jedni używają nabu casa a drugie to to z linka, które ja używam i działa,
inaczej mówiąc, głośniczek nie będzie gadał, bo mp3 otrzymuje ze źródła, którego certyfikat bezpieczestwa mu nie odpowiada, lub go w ogóle nie ma.
Dzięki za wskazanie drogi… na razie nie mogę sobie pozwolić na abonament nabu casa, dlatego dla mnie pozostaje jedynie to drugie rozwiązanie.
A to ciekawe bo mini media player nie ma problemu z certyfikatem i z niego mp3 idą bez problemu, ale może dlatego że z serwera googla.