dział wam ta Tuya?, u mnie obecnie przez chmurę to nadal porażka, działa / nie działa, żyje swoim życiem…
Cześć, wykonałem integrację konta TUYA do HA i w interfejsie HA wszystkie wartości odczytywane z gniazdek są dziesięciokrotnie większe niż w rzeczywistości. Np napięcia sa na poziomie 2226V itd.
Czy jest możliwość edycji integracji aby to dopasować?
Po zalogowaniu do https://iot.tuya.com/ widać wszystkie urządzenia i parametry prawidłowo.
Jakaś podpowiedz, z góry dzięki 
Musisz sobie template zrobić albo przejść na localTuya, tam można współczynnik ustawić od razu.
- platform: template
sensors:
costam_zuzycie:
friendly_name: "Zuzycie chwilowe costam prawidlowe"
unit_of_measurement: "W"
value_template: "{{ states('sensor.costam')|float / 10 }}"
@umcus Nie używaj cytowania do wklejania jakiegokolwiek kodu (a już w szczególności YAMLa), zamiast tego użyj linijki z 3 odwrotnymi apostrofami (TYLKO z nimi) - to takie coś ```
(jest to znak który w standardowym polskim/amerykańskim układzie klawiatury jest pod “klawiszem tyldy”)
Hej, i jak tam…, udało się coś z tym zrobić, właśnie natrafiłem na to samo x10
Obejście problemu masz post wyżej - wygenerować nowe sensory template z poprawionymi wartościami z wykorzystaniem mnożenia lub dzielenia.
Zgłoś issue tam gdzie trzeba… czy każdy użytkownik sysfiastych zamkniętych ekosystemów (jak Tuya) się ogląda na innych zamiast działać samodzielnie? (chyba tak skoro problem sprzed 2 lat jest nadal nie usunięty, ale ja nie mam motywacji by kopać po repo, może to skutek tego, że Tuya leje sikiem prostym na użytkowników, ale to potwierdzi lub zaprzeczy jedynie znalezienie istniejącego issue - obojętnie czy jest otwarte czy zamknięte…