Jak szukasz informacji to patrz jak bardzo są stare.
Struktura katalogów AD.
@szopen To wyglada jak oficjalna strona dodatku:
Dobra Panowie, ogarniete
Wyglada na to, ze dodatek NSPanel Lovelace UI zainstalowal sie w zlym miejscu, dzieki @artpc za screeny. Skopiowalem folder nspanel-lovelance-ui do a0d7b954_appdaemon/apps i ruszylo. Jezu jaka ulga, a jeszcze 2 godziny temu chcialem to wszystko rzucic o sciane.
Dzieki Panowie za pomoc i wyrozumialosc. Moze komus sie ten watek w przyszlosci przyda
Należy ostrzec innych przed poradnikami z “hejdom” - bardzo wielu początkujących użytkowników traci wiele godzin a nawet dni, bo te poradniki są albo stare, albo zawierają błędy. Do tego propagują metody, które często sprawiają problemy z powodu małych ale znaczących różnic, a autor zdaje się nie przyjmuje żadnej krytyki i usuwa nieprzychylne komentarze. Do tego znaczna komercja celem nadrzędnym ich powstawania.
Moge sie zgodzic. Szkoda, ze nie aktualizuja wpisow.
Ale uwierz mi, ze ja korzystalem z kilku zrodel. Jak nie moglem wgrac tasmoty przez webowy instalator to przeskoczylem do innego artykulu lub filmiku i wykorzystalem ESPHome flasher. Jak nie moglem znalezc folderow z apps.yaml i appdaemon.yaml to szukalem w innych zakatkach internetu. Az na koncu nie wiedzialem co zrobic z HA wiec spytalem tutaj
PS. Ale to sie fajnie konfiguruje, wszystko sie na biezaco aktualizuje, dodaje encje w locie po zmianie apps.yaml. Jutro przysiade i zrobie to jak nalezy.
Jeszcze raz DZIEKI WSZYSTKIM!
To NIE jest Dodatek, tylko aplikacja uruchamiana w AppDaemon.
Dodatkami są (czy właściwie mogą być, bo istnieją też inne metody ich instalacji) AppDaemon i broker Mosquitto.
Sam się chyba nie zainstalował, a to że konfiguracja/katalog roboczy od przynajmniej paru miesięcy jest w innym miejscu masz nawet na czerwono w dokumentacji, którą sam właśnie podlinkowałeś.
Jeśli chcę u siebie wdrożyć coś nowego to zawszę zaczynam od oficjalnej dokumentacji danego projektu. Zawsze staram się aby informacja była aktualna, ma to szczególnie znaczenie przy HA, bo jego rozwój pędzi.
Proszę podziel sie informacjami do czego wykorzystałeś NSPanel u siebie.
Sorry, ze dopiero teraz odpisuje ale nie widzialem Twojego posta.
Nic specjalnego, planuje zalozyc oswietlenie punktowe w kilku pokojach i chce miec tam sterowanie barwa i kolorem swiatla. Wybralem standardowy NSPanel bo ma przyciski fizyczne i w razie braku polaczenia zawsze mozna wylaczyc swiatla fizycznie - w odroznieniu od wersji PRO przy ktorej i tak musialbym miec wlacznik fizyczny.
Do tego proste sterowanie roletami, termostaty itd.
Narazie kupilem tylko jeden na testy, pierwszy raz wgrywalem tasmote i oczywiscie na kazdym kroku byly problemy.
A to kabelek microUSB byl zly, dopiero trzeci znaleziony w szufladzie zadzialal (bo musi byc do przesylu a nie tylko do ladowania), a to webowe flashowanie nie chcialo dzialac, musialem sciagac ESP-flasher. No a na koncu problemy z HA i cala konfiguracja komunikacji.
Teraz wiem, ze dokupie jeszcze kilka paneli i docelowo bede mial taki w kazdym pokoju. Mam juz troche urzadzen wifi/zigbee wiec bedzie jak znalazl