Wykonałem głośnik zgodnie z projektem:
Tani asystent głosowy na bazie Voice Assistant PE od HA - Urządzenia - ArturHome
Zintegrowałem Spotify wg.
Spotify - Home Assistant
przy okazji zainstalowałem więcej dodatkowych rzeczy w HA niż przez ostatni rok (integracja Spotify, dodałem spotcast, spotify-card, stack-in-card, mini_media_player) i nie mam pojęcia jak sprawić aby odtwarzać muzykę na tym głośniku głosowym ?
Kartę mam taką:
type: custom:stack-in-card
mode: vertical
cards:
- type: media-control
entity: media_player.home_assistant_voice_aaa
- type: custom:spotify-card
limit: 6
account: default
spotify_entity: media_player.spotify_aaa
display_style: list
hide_currently_playing: true
hide_playback_controls: true
hide_top_header: true
hide_connect_devices: true
country_code: PL
playlist_type: default
always_play_random_song: true
grid_covers_per_row: 5
hide_warning: true
default_device: media_player.home_assistant_voice_aaa
device: media_player.home_assistant_voice_aaa
Jest wiele tematów o nodered, wznawianiu odtwarzania itp. na które jest za wcześnie na tym etapie, a dźwięki i HA nie idą w parze bo widzę ogrom problemów.
Jak klikam ''choose player" to nie ma urządzenia.
A może jeszcze coś muszę dołożyć ?
Edit 1. Jeśli ktoś używa powiadomień na głośnik, a wcześniej szło np na telefon to podaję flow:
[{"id":"15f5bb78586289db","type":"function","z":"c18438260ebd2cff","name":"Wiadomość","func":"msg.payload =\n{\n \"data\":\n {\n \"message\": \"Ostrzeżenie testowe \",\n }\n}\nreturn msg;","outputs":1,"timeout":"","noerr":0,"initialize":"","finalize":"","libs":[],"x":550,"y":200,"wires":[["8f7aaf62acfe0eb4"]]},{"id":"9ed2dc26ba0c6ad4","type":"inject","z":"c18438260ebd2cff","name":"","props":[{"p":"payload"},{"p":"topic","vt":"str"}],"repeat":"","crontab":"","once":false,"onceDelay":0.1,"topic":"","payload":"","payloadType":"date","x":400,"y":200,"wires":[["15f5bb78586289db"]]},{"id":"8f7aaf62acfe0eb4","type":"api-call-service","z":"c18438260ebd2cff","name":"","server":"63b760bd.55b5e","version":5,"debugenabled":false,"domain":"tts","service":"google_translate_say","areaId":[],"deviceId":[],"entityId":["media_player.home_assistant_voice_3124a8_home_assistant_voice_3124a8"],"data":"{\t \"message\": \"{{payload.tts_text}}\",\t \"language\": \"pl\"\t}","dataType":"jsonata","mergeContext":"","mustacheAltTags":false,"outputProperties":[],"queue":"none","x":810,"y":320,"wires":[[]]},{"id":"63b760bd.55b5e","type":"server","name":"Dom HA","version":5,"addon":true,"rejectUnauthorizedCerts":true,"ha_boolean":"y|yes|true|on|home|open","connectionDelay":true,"cacheJson":true,"heartbeat":false,"heartbeatInterval":"30","areaSelector":"friendlyName","deviceSelector":"friendlyName","entitySelector":"friendlyName","statusSeparator":"at: ","statusYear":"hidden","statusMonth":"short","statusDay":"numeric","statusHourCycle":"h23","statusTimeFormat":"h:m","enableGlobalContextStore":true}]