?
Nie sądzę ale OK
W koszyku po okazyjnej cenie wchodzi tylko 1 sztuka
@Doniek można zamówić (nie logując się) z odbiorem i płatnością w sklepie, resztę dopowiedz sobie sam . Byłem dzieckiem z PRLu a wtedy było trzeba kombinować, teraz jestem informatykiem i nadal lubię “oszukiwać” systemy . Oczywiście sklep za jakiś czas się zorientuje i “błąd” poprawi ale zabawa jest.
Jak były limity na 2 szt. to zamówiłem kilka takich pakietów na swoim koncie z odbiorem osobistym w sklepie. Trochę na mnie krzywo patrzeli jak je odbierałem jedna po drugiej, ale przez system przeszło
Teraz się wycenili, bo tylko jeden kod promocyjny można wpisać Ale wskazówkę jak to obejść już znasz
@macek Co do tego czy można wgrać #Tasmota to się okaże po zakupie, bo na innych forach pojawiła się informacja że są z tym kłopoty (w sensie że jest nowa wersja oprogramowania Tuya i konieczne jest użycie fizyczne programatora - tuya-convert nie łączy się z gniazdkami)
Moje gniazdka po ostatnim promocyjnym zakupie jeszcze leżą w szufladzie, mam nadzieję, że uda się wgrać przez tuya-convert, czytałem też gdzieś, że nie należy nowego gniazdka podłączać do aplikacji Tuya przez wgrywaniem alternatywnego oprogramowania.
tak po zalogowaniu do ekosystemu Tuya - z automatu się aktualizowały i tuya-convert już nie mógł się z nimi połączyć. Teraz ten nowy soft pojawił się wgrany fabrycznie w wielu urządzeniach (np. w żarówkach - sprawdzone przeze mnie) i są głosy że już się pojawia w gniazdkach GOSUND.
Trudne jest do weryfikacji na forum czy ktoś kupił te gniazdko ze zwrotu i może było już wcześniej podłączone do ekosystemu Tuya, czy wyszło z takim softem z fabryki.
Potwierdzam, nie parować z aplikacją producenta. Jak już pojdzie po WiFi w chacie, to nawet jak potem uda się wgrać Tasmota, to są dziwne zachowania typu AP o nazwie ESP… razem z Tasmota. Robię dodatkowo zaraz po Flash Tasmota, komendę reset2 1
.
Dzisiaj kupiłem takie gniazdko w ME i dało się flashować przez TuyaConvert.
Gosund SP111 v2
Michał K. na grupie napisał że też kupił 2 i jedno się dało, a drugie nie. Odezwał się pracownik dystrybutora i stwierdził że dostał starego leżaka (ten co się dało) Czyli nowe dostawy będzie można flashować tylko kabelkiem.
Źródło: Home Assistant Polska
W MX ponownie promocja na gniazdko SP111:
I na listwę Gosund P1: