PRZEŁĄCZNIK MA PRZEŁĄCZAĆ TRYB WYJAZD/WAKACJE w tryb ON LUB OFF i dzięki temu proces ma iść dobrą ścieżką jak wyjadę. Jak będę wracał to tylko w HA przełączam tryb wyjazd na off i mam ciepełko
Nie wiem czy to na tym nodzie się robi, ale chciałem pokazać o co mi chodzi.
Tak powinny, jeśli dodawałeś jakieś encje, to po dodaniu nowych encji proponowałbym zrobić restart NodeRed. Druga kwestia to zobacz czy Ci się nie stworzył drugi server Home Assistanta w NR.
jak to zrobić w NR od czego zacząć:
pokoje mają elektro-głowice salus on/off, czujniki w pomieszczeniach otwierają głowicę jeśli temp jest za niska, piec gazowy co godzinę się uruchamia i sprawdza czy trzeba dogrzać tam gdzie głowica otwarta to grzeje do zadanej temperatury, mam to w automatyzacji HA i działa, zauroczony możliwościami NR chce to przenieść do NR
@dagad na początku tego postu @artur załączył swoje flow ogrzewania w NR, proponowałbym zrobić import i pozmieniać pod siebie. Te założenia powinieneś spokojnie ogarnąć.
witam - potrzebna mała pomoc, piec się włącza i głowice się otwierają co godzinę na 15 min, nie wiem jaką funkcję wpisać żeby czujnik temperatury wyłączył głowice wcześniej jeśli przekroczy zadaną temperaturę np 22
Dodaj sobie nod switch i z deco dwa wyjścia 1 wartości poniżej 22 stopni kierujesz do otwarcia głowicy, drugi powyżej lub równe 22 stopnie kierujesz na zamknięcie głowicy.