local-lvm - drugi dysk wygląda na full, nie powinien być bardziej zapełniony niż chyba 90% bo będiesz miał cyrki, może to jest problem, zwolnij trochę miejsca, hometomasz nie zamazuj, każdy nazywa sobie jak chce
Sorki, ale nie doczytałem twojego posta… jak usunąleś clona, to może tez jakieś pliki startowe, ja bym postawił HA od nowa i snapschota przywrócił, było by szybciej
Miałem podobne problemy jak brakło miejsca.
Większy dysk rozwiązał kłopot
A co do naprawy - łatwiej postawić go na nowo- snap HA przywrócisz i masz gotowe.
Ale mówisz o snapie z Proxmox czy google drive na HA?
Bo na Proxomie nie mam snapa
Jak wygląd przewrócenie z google drive?
Stawiam nowe HA na Proxomie loguje się do nowego HA, dodaje prze Hassio backup przez google drive, przywracam i wszystko ( w tym wszystkie addonsy zHassio) będzie ?
Zainstaluj od nowa Proxmoxa i HA
I teraz masz dwie drogi : albo dodatek googla i z niego przywracasz albo instaluj sambę i wrzuć plik ze snapem do katalogu backup i przywróć .
Snap HA wystarczy- będziesz miał to co zostało zrobione i zainstalowane na moment jego zrobienia.
Tyle że to nie rozwiązuje Twojego podstawowego problemu- braku miejsca.
Miałem taki sam dysk i te same problemy. Jak HA urośnie ( dziennik, dodatki) to proxmox się wysypie/ zatrzyma. Tak ma .
Ten dysk jest na to za mały. Kilka dni i będzie stop.
Kupiłem 128GB i jest ok, mam inne pierdoły nawet wrzucone. Zmień dysk jak chcesz się pobawić bo się będziesz męczył.
Dziękuję @Arti_78 i @luki25. Dzisiaj postawie wszystko od nowa na większym dysku. Tak jak wspomniałem mam 500gb ale nie SSD, mam nadzieję że na nim będzie OK. Macie może jakieś strony/tutoriale odnośnie Proxmox, głównie chodzi mi jak zrobić kopię całego proxmox i kopię ha.
Powoli do przodu, backupy odrazu sobie uruchom codziennie na początek. A co do RAMu to chyba Wyse można rozbudować do 8GB, więc jak się wkręcisz to nic nie stoi na przeszkodzie, ram dokupisz za kilkadziesiąt złotych
Proxmox postawiony od nowa, HA również (polecam ze scryptu, szybka robota). Przywrócenie dysku Google ze snapa przebiegło bez problemu (ale długo trwało). Dziękuję wszystkim za pomoc.