Witam w jaki sposób podpinacie przekazniki do HA. Wcześniej miałem w domoticzu zrobione przez arduino gateway niestety z home nie za bardzo to działa.
Planuje skorzystać z opisanego przeze mnie rozwiązania Bramka MySensors, dzięki temu za prostą logikę on/off z obsługą przycisków odpowiada sam sterownik (Arduino/ESP8266) a dodatkowo można tym sterować przez HA i tworzyć zaawansowane automatyzacje.
widziałem ale planuje zamiast Easyswitch wykorzystać arduino mega bo posiadam kilka płytek. Nie wierz co jest tam wgrane
Sprawdz ofertę gotowych zestawów w ich sklepie, jest zestaw na Arduino Mega - gotowa płytka do której wkładasz Arduino. Przygotowane przez nich oprogramowanie oparte jest na bibliotekach MySensors, mają program na Windowsa do generacji skretcha do Arduino
https://sklep.easyswitch.pl/produkt/easyswitch_easysensors/
Wersja darmowa generuje do 15 wierszy
15 wierszy to np. 10 przekaznikow i 5 przyciskow wiec potencjał do testów jest. Na razie z braku czasu nie udało mi się tego przetestować.
Witam, przemawia do mnie rozwiązanie easyswitch, czy nadal wspierają swoje oprogramowanie do tworzenia sketchy?, Pytam ponieważ nie umiem znaleźć na ich stronie do ściągnięcia