Radio, odtwarzacz cd, mp3, głośnik do dziecka do pokoju

Hej,
do dziecka do pokoju chciałbym głośnik do odtwarzania muzyki na zaśnięcie, ale syn (4lata) chciałby jakieś jeszcze radio z dc (mamy sporo płyt), mp3 no koniecznie z pilotem :smiley: czy jest jakieś urządzenie (radiomagnetofon) który mogę zintegrować z ha, aby do snu grało mu to co ja chcę a w dzień mógł sobie coś włączyć.
może też być sam głośnik a utwory pobierze ze Spotifay lub z serwera z domu, ale chce pilota a tego to już nie wiem jak ogarnąć, telefonu mu nie dam do sterowania ani tabletu.
Macie jakieś pomysły, bo inaczej skończy się na 2 urządzeniach.
A jeśli nie ma takiego czegoś co bym chciał czyli wszystko w jednym to jaki głośnik polecacie do pokoju 20m2 do grania cichej muzyki i z łatwą integracją z ha po wifi lub zigbee

Na pewno głośniki SONOS ale ceny zaczynają się od 1K w górę.

Chyba budżetową wersję głośników SONOS ma IKEA.

Doś tanie i obsługiwane prze integrację Linkplay
Nie koniecznie tego producenta. W podobnych tanich odtwarzaczach wykorzystywany jest moduł Linkplay. Kto to montuje jest na stronie

2 polubienia

Radio z czym? dzięki dopiskowi o płytach domyślam, że pewnie chodzi o CD?

Ma, ale budżetowa seria obsługiwana jest raczej tylko z aplikacji.
(swoją drogą jeśli chodzi o Sonosa, to nie wiem czy rozbudowane wersje spełniły by stawiane tu wymagania, bo piloty do Sonosa jakie widziałem mają zaledwie ułamek funkcji które są spotykane w pilotach amplitunerów itp.)

Przy odpowiedniej redukcji wymagań być może rozwiązania linkplay mogłyby mieć sens.

Nie interesowałem się głęboko ale z tej półki cenowej na której jest sprzęt Linkplay chyba są też takie radyjka internetowe

Można wpisać presety do wybranych stacji radiowych i mieć radyjko, stacje można zmieniać również przyciskami głośnika.

Fajne te głośniki, szczególnie z lampką
Choć co prawda cd w nich nie ma.
Więc wszystko z ha.
A może wtedy Google nest mini.