hmm, no nie pokazałem krok po kroczku, ale bądź śmielszy, jeśli ktoś reklamuje swój sprzęt, że coś on wspiera, to pewnie wspiera, ale MA też nie jest do końca plug and play, a trochę bardziej plug and pray… ale w ogóle byłeś w jego ustawieniach i dostawcach odtwarzaczy i zainstalowałaś/włączyłeś/skonfigurowałeś Airplay?
W ogóle to może być kwestia źle ustawionej sieci (i to zarówno źle skonfigurowany LAN jak i być może sama sieć w proxmoxie - ta ostatnia to ma być bridge, a nie routed).
Masz ajfona? jeśli tak to czy możesz z niego puścić muzę na soundbara (jako airplay)?
(jeśli nie masz zaproś znajomego, który ma)
Aaa i by uniknąć kolejnych pytań i twojego błądzenia ten adres IP w konfiguracji Airplay to adres karty sieciowej MA (czyli jeśli go zainstalowałeś jako Dodatek w HA, to ma być IP używany przez HA i to IP HA z tej samej sieci LAN w której masz głośnik, a wręcz z tego samego segmentu fizycznego sieci, bo czuję, że zaraz się okaże, że masz router Mikrotik, a tak w ogóle soundbar jest w innej podsieci niż HA, a ponadto HA może mieć wiele adresów IP, ale nie każdy jest dostępny w twoim LANie).
Przykład
192.168.20.50 to jest adres pod którym można się dostać do HA w mojej sieci LAN
edit
Oczywiście niestety na tego Airplaya w Samsungu się nie ma co napalać (MA obsługuje Airplay “jedynkę” a Samsung z tego co widzę “kulawą dwójkę”)
To tak odnośnie MA - skoro jednak masz jakiś media-player, to w MA dodaj sobie również HA jako dostawcę odtwarzaczy i spróbuj coś wysłać w MA na ten odtwarzacz (nie mam na myśli TTS, tylko zwyczajnie jakąś muzę z dowolnego źródła choćby online - jak sobie dodasz jakichś dostawców mediów w MA).
I jeszcze jedno - w/g specyfikacji jest też obsługa Chromecast
Jeśli MA nie znajduje soundbara jako chromecast, to tym razem możesz jawnie podać IP soundbara w LAN.