Sprzedam czytnik wmbus do odbioru komunikatów z liczników mediów.
Zestaw składa się z nodemcu (esp8266), radia CC1101 oraz obudowy.
W celach testowych wgrywam mu swój soft, ale po zakupie należy zaprogramować ponownie ze swojego HA
Dołączam instrukcję uruchomienia na Esphome.
(Dropbox - Instrukcja programowania czytnika WMBUS w ESPHome (HA).pdf - Simplify your life )
mod-edit: oprogramowanie do sprzętu w wątku:
wmbus jest komponentem do ESPHome umożliwiającym odczyt radiowych wodomierzy wM-Bus oraz bezpośrednią integrację z Home Assistant (wodomierz “widoczny” jako sensor). Obecnie wspierane są wodomierze/gazomierze z nakładkami Bmeters, IZAR 868 R4, AT-WMBUS-16-2, AT-WMBUS-08, AT-WMBUS-G-01, Maddalena RadioEVO, Ultrimis, Hydrocal M3, Techem MK Radio 3. Do uruchomienia wymagany jest moduł CC1101 oraz ESP32 lub ESP8266.
Minimalna konfiguracja:
external_components:
- source: github://SzczepanLeon/es…
4 Likes
Suzumushi
(Wojciech Sobczak)
January 8, 2023, 4:18pm
ogloszenie jest nieaktuale, masz jeszcze jakies sztuki ?
szopen
January 8, 2023, 6:31pm
Słabo szukasz, znalazłem po wpisaniu kluczowego słowa (zgadnij jakiego!) w wyszukiwarkę tego portalu ogłoszeniowego.
Hint: ogłoszenie z Gliwic, ale właściwie i tak nic innego sensownego nie znajduje po wpisaniu “CC1101”…
Suzumushi
(Wojciech Sobczak)
January 8, 2023, 7:16pm
Wyszukiwanie po wmbus wydawalo mi sie logiczniejsze no ale… kazdy ma inną logikę
Tak, mam części na jedną sztukę.
Bylo w tresci ogłoszenia wmbus, ale olx utrudnia życie. Żeby sprzedac z wysyłką olx, to musze wystawiać za kazdym razem nowe, calkowicie inne ogłoszenie…
Najlepiej piszcie tutaj. Wkrotce będzie dostępne więcej
1 Like
_Szczepan
(Szczepan)
January 8, 2023, 8:01pm
Ja pod koniec tygodnia powinienem mieć dwie zmontowane sztuki.
1 Like
Podbijam.
Cały czas aktualne. Do wyboru 3 kolory obudów