Ogłoszenia AKTUALNE
- "UPS" do RPi sam UPS identyczny z tym z linka (tylko obrandowany “Kuman” za pomocą nalepki na kartoniku i bez akrylowej obudowy jak pod linkiem do Amazonu, edit: teraz i na AMZ sprzedają bez akrylu), pasuje do dowolnego modelu RPi - jest łączony zewnętrznym kabelkiem (lub poprzez dolutowanie do pinów GPIO, nie był lutowany); używany sprawny, 60zł
Parę ciekawostek - po pomiarach ładowania oraz rozładowania (jako obciążenie pracował Tinkerboard S z włączonym WiFi i pracującym playerem audio - daje to okolice 0,5A) obliczyłem prawdopodobną rzeczywistą pojemność akumulatora i wynosi ona 4180mAh (przy założeniu znamionowego napięcia 3,7V i tu Chińczyk zaskakuje pozytywnie, bo na akumulatorze deklaruje tylko 3800mAh a realna pojemność jest 10% wyższa), natomiast sprawność przetwornic to ~84,5% (założenie - przetwornica ładowania i robocza mają równe sprawności - układy są identyczne, to delikatne uproszczenie - straty na ładowaniu i rozładowaniu samego aku wrzucam w straty przetwornic). Rzeczywiste wyniki ze zdjęć poniżej są minimalnie inne (nawet wychodzi minimalnie większa pojemność: 4189mAh i nieco niższasprawność 84,4% ale jak przypuszczam sam błąd pomiarowy jst większy niż rozbieżności z tych 2 pomiarów).
tu nieco lepiej widać LEDy
ładowanie
rozładowanie
dodatkowe zdjęcie obrazujące rozmiar (pd spodem jest Tinkerboard, który jest w rozmiarze typowej RPi - jest on zgodny wymiarami mechanicznymi 1:1 z RPi3)
-
Oficjalna obudowa standardowa dla RPi3B/3B+ w kolorze szaro-czarnym, brak gumowych nóżek. 25zł
https://www.farnell.com/datasheets/2020821.pdf
Raspberry Pi Obudowa Raspberry Pi 3/3B/3B+ (RPI3-CASE-BLK-GRY) - Morele.net
-
Obudowa “Icy Box IB-RP102+” dla RPi 4B, 3B+, 3B, 2B (wymienna wkładka dla kompatybilności z 4B) 70zł (
teraz jest sporo taniej na Amazonie, jednak negocjacji ceny nie przewiduję, edit: już nie jest taniej 16,45€ z VAT DE = 17€ z VAT PL)
Na zdjęciach “modelem” jest mój audio-player na bazie Tinkerboard S (stąd brak karty TF, bo ma wbudowany eMMC) tu jest to nieco zmodowana konstrukcja, ale egzemplarz do odsprzedania jest zasadniczo jak nowy (nawet w oryginalnym pudełku) oczywiście żadnego komputerka SBC nie dorzucam w gratisie
-
Obudowa “Labists” dla RPi 4B, używana, w zestawie nowe radiatory,
ale wentylatora brak(fabryczny zatarł się - obecnie zamontowany jest jakiś inny pasujący), konstrukcja jest sensowna przy zastosowaniach “fotograficznych” - obudowa ma miejsce na montaż typowego modułu kamery dedykowanej dla RPi oraz ma typowy gwint fotograficzny - możliwość zamontowania na dowolnym typowym statywie 35zł
zdjęciapotrzebne, bo zniknęła z rynku, statywik widoczny na pierwszym nie jest na sprzedaż, swoją drogą obudowa nie jest koślawa, tylko zdjęcia mi nie wyszły ( i nawet prostowanie perspektywy chyba bardziej im zaszkodziło niż pomogło)
-
Obudowa “Digitalrise” dla RPi 4B, sama obudowa, zero akcesoriów, 25zł (nie wiem czy chcę ją sprzedać bo nie do końca ogarniam które Pi ostatecznie ma być w której obudowie)
https://www.amazon.de/gp/product/B07YS9JFMK
-
Antena GSM kierunkowa logarytmiczna = ogarnia pasma od 700MHz do 2,6GHz więc nadaje się nie tylko do GSM/LTE/5G kabel 5m złącze SMA (możliwy gratis w postaci pigtail’a do modemu USB Huawei lub ZTE), używana jakiś czas tylko wewnątrz pomieszczeń, więc stan idealny; 80 zł/szt (mam dwie takie)
Delock Products 12001 Delock LTE Antenna SMA plug 7 - 9 dBi directional with connection cable (RG-58, 5 m) white outdoor
Delock Products 12001 Delock LTE Antenna SMA plug 7 - 9 dBi directional with connection cable (RG-58, 5 m) white outdoor
jest jeden szkopuł i jest on taki, że obie znajdują się w tzw. zdalnej lokalizacji gdzie bywam średnio co pół roku
Jeśli kwota jest w zł/szt. to pewnie mam przynajmniej 2 szt. do zbycia, jeśli zł to sztuka jest tylko jedna, w razie sytuacji, gdy sprzętu jest mniej niż chętnych to schodzi w/g kolejności zgłoszeń (czasem po prostu niektóre przedmioty są zarezerwowane i czekam na decyzję, nie sprzedaję tego na żadnym portalu ogłoszeniowym - wyłącznie tutaj, ale najbliżsi znajomi zostali powiadomieni w 1 kolejności). Ogłoszenie jest zawsze aktualne - będę po prostu skreślał nieaktualne fragmenty i ewentualnie dorzucał jakiś sprzęt, który mi się już nie przyda.
PS
- faktur nie wystawiam, bo to nadwyżki sprzętu z moich prywatnych projektów
- nie daję też gwarancji i wykluczam rękojmię, większość sprzętu jest nieużywana (w sensie prawnym jest używana, bo jest w moich rękach minimum pół roku), a jeśli coś było używane, to jest sprawdzone i sprawne, chyba że jest jakaś inna uwaga na ten temat (szczegóły na PW, bo na skompletowanie tej listy i tak poświęciłem sporo czasu)
- negocjacja cen jest możliwa, ale proszę o litość - każda z kwot wymienionych w opisie powyżej jest niższa od ceny zapłaconej podczas zakupu, więc tu druga zasada rezerwacji zgłoszeń - w takim wypadku biorę pod uwagę wyższą ofertę.