Jestem w trakcie tworzenia panelu ściennego i w związku z tym mam pytanie do fachowców. Czy tablet Lenovo ThinkPad 10 64GB/4GB na intel atom Z3795 wystarczy czy szukać coś nowszego (czytaj lepszego)?
Spokojnie wystarczy, ja od kilku lat używam Asus T100TA z 32G/2GB, ale na Windows co pewien czas się wieszał i w związku z wygaszaniem wsparcia do Win 10 zainstalowałem Zorin OS i nie dosyć że działa zdecydowanie szybciej i stabilniej to można sterować tabletem z poziomu HA używając integracji System Bridge. Na podglądzie mam 3 kamery z obrazem live i okno z radarem windy.
Wieczorem go przywiozę może nawet sprawdzę czy nie wejdzie tam HAOS + Add-On HAOS-kiosk
Jeśli zrobisz takie testy to wrzuć swoje wnioski do tego tematu żeby zachować jako taki porządek forum ![]()
Niestety trafił mi się jeden z tych felernych thinkpad 10 z “czarnym ekranem w bios” i nie mogę wyłączyć secure boot i HAOS nie wstaje po instalacji (wyświetla się tylko komunikat o wyłączeniu secure boot). Zainstalowałem więc linuxa i próbuje szukać info o naprawie tego bios, ale niestety pomimo wielu takich przypadków, rozwiązania nie znalazłaem.