Witam, podpowiedzcie proszę jak w najprostszy sposób ustawić automatyczne włączenie/wyłączenie akwarium każdego dnia o tej samej godzinie.
Wykorzystując np. inject noda
@Waldi napewno dalej “walczyć” bo chcesz się nauczyć Node-REDa, brawo TY!, ja niestety nie znajduję na to czasu dlatego używam prostych dodatków - Harmonogramy automatyzacji - do prostych rzeczy.
Musisz zrobić dwie automatyzacje 1. nod inject-> nod call service włączenie, 2. nod inject-> nod call service wyłącznie.
Dziękuję, działa tak jak chciałem.
użyj noda big timer, sparój z oświetleniem zewnętrznym i rybki będa miały już pory roku, bo będzie się zmieniał automatycznie zakres pory dziennej, a później zostanie ci tylko rozwiązać problem z przypływami odpływami wg faz księzyca
podpowiesz gdzie szukać tego noda?
sprawdzałem tak już, ale nie widzę nigdzie tego schedule który został podlinkowany
tak jest, po prostu nie potrafię znaleźć tego konkretnego którego podlinkował Marek
Wydaje mi się, że to jest ten Light schedule - być może teraz tak wygląda.
Aby zainstalować konkretnie tego noda, którego podałem poszukaj thingzi-logic-timers, ale możesz też użyć Light schedule. Znajdziesz go pod nazwą node-red-contrib-light-scheduler.