Przypomnę, że system Vera (dawniej MiOS) znany głównie z dość sensownej obsługi Z-wave został przejęty przez firmę Ezlo w 2021 roku, co finalnie się skończyło porzuceniem rozwoju firmware dla bazujących na OpenWRT centralek Vera (modele: VeraLite, VeraLite G, Vera 3, VeraEdge, VeraPlus i VeraSecure oraz być może 2 innych modeli, ale one były bodajże na Androidzie i ich losów nie znam).
W dniu zakupu sprzętu centralki miały mieć darmowy dostęp chmurowy (tak było od mniej więcej 2010 roku a może i dłużej), z wybranymi opcjami płatnymi dotyczącymi wspieranych kamer, które to opcje weszły kilka lat później (jak sądzę jako forma dodatkowej monetyzacji projektu, bo darmowy dostęp był wliczony w cenę sprzętu, a może warto wspomnieć, że Z-wave to była pierwsza oznaka prób wprowadzania interoperacyjności sprzętu ID czy IoT rożnych producentów, wtedy… no nie do końca udana, ale jednak - z centralkami Vera używałem osprzętu rożnych producentów i przypadki, że coś było totalnie niekompatybilne były bardzo rzadkie).
W sumie byłem zaskoczony utrzymaniem darmowego zdalnego dostępu mimo przejęcia firmy. No ale to co dobre nie trwa wiecznie… do sedna wszystkie oficjalne informacje pod linkiem.
Wyłączenie dotychczasowej chmury/tunelu planowane jest na 1 sierpnia 2026
https://www.ezlo.com/pages/vera-subscription
Skąd o tym wiem? - bo nadal używam (choć w dużym stopniu centralka jest zintegrowana z HA to jednak nadal nie wszystko z niej wyrzuciłem w tym niektóre automatyzacje - scenes),
Czy informacja niecałe 3 miesiące przed terminem wyłączenia jest wystarczająca? Moim zdaniem NIE (w zdalnej lokalizacji pewnie nie będę przed tym terminem by przejść na rozwiązana zastępcze).
Co moim zdaniem należy zmienić w sytuacji, gdy nie planujemy użycia nowej płatnej chmury - pozbyć się scen i pozostawić centralkę tylko jako “modem Z-wave” dla HA.
Podejrzewam, że nie będzie możliwe już powtórne wykorzystanie centralki w innej konfiguracji (po zresetowaniu do ustawień fabrycznych, bo pełna aktywacja wymagała połączenia tunelem z chmurą), więc kolejne moje zalecenie to wykonanie świeżego backupu po stuningowaniu ustawień pod kątem braku zdalnej obsługi. Oraz - może to istotne - aktualizacja centralki do najświeższego firmware (gdzieś z połowy 2021 roku jeśli ktoś do dziś tego nie zrobił, w razie potrzeby dla kilku modeli mam gdzieś w prywatnym archiwum prawdopodobnie jakieś ostatnie wersje, przypomnę, że ostatnia była beta, która nie doczekała się wydania stabilnego, ale działa u mnie już te kilka lat i jest raczej OK).